ES ketina gerinti sezoninių darbuotojų darbo sąlygas

Sezoniniams darbininkams, atvykstantiems į Europos Sąjungą (ES) dirbti iš regionui nepriklausančių šalių, ketinama gerinti darbo sąlygas: kelti minimalų atlyginimą ir gerinti apgyvendinimo sąlygas. Tokį nutarimą ketvirtadienį pateikė Europos Parlamentas (EP) ir 28 ES valstybių narių delegatai, praneša „EUbusiness“.

Per metus ES užregistruojama apie 100 tūkst. sezoninių darbuotojų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Per metus ES užregistruojama apie 100 tūkst. sezoninių darbuotojų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-15 11:14, atnaujinta 2018-02-20 08:49

Per metus ES užregistruojama apie 100 tūkst. sezoninių darbuotojų. Bus keliami jų uždarbiai, suteikiama teisė į apmokamas atostogas, pensijas ir kvalifikacijos kėlimą ar mokymus.

Toks nutarimas buvo daugumos priimtas EP piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitete (LIBE). Ketinama direktyvą pateikti EP svarstymui kitų metų pradžioje - jei ši bus patvirtinta, įsigalios per pustrečių metų.

Daugelis sezoninių darbininkų atvyksta dirbti žemės ūkio ir turizmo sektoriuose. Dažnai jie turi nedaug socialinių teisių, todėl gali būti verčiami ilgas valandas dirbti už mažą atlygį. Pareigūnai mano, kad naująja direktyva toks asmenų išnaudojimas bus sustabdytas, nes šiems bus leidžiama priklausyti profesinėms sąjungoms, todėl darbdaviai bus priversti automatiškai gerinti darbo sąlygas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?