Prieš šventes – galvosūkis, kaip pasveikinti partnerius

Įmonėms vadovaujantys verslininkai nemano, jog prieš Kalėdas pasveikinti partnerius – pasenęs reikalas. Todėl vargu ar rasime bendrovę, kuri neišsiųstų bent elektroninio ar ranka pasirašyto sveikinimo.

Verslo pasaulyje prieš didžiąsias šventes rodyti dėmesį, puoselėti ryšius ir stiprinti įmonės įvaizdį įprasta simbolinėmis dovanomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Verslo pasaulyje prieš didžiąsias šventes rodyti dėmesį, puoselėti ryšius ir stiprinti įmonės įvaizdį įprasta simbolinėmis dovanomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 17, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Nov 22, 2020, 2:45 PM

Verslo pasaulyje prieš didžiąsias metų šventes rodyti dėmesį, puoselėti ryšius ir stiprinti įmonės įvaizdį įprasta simbolinėmis dovanomis. Verslininkai įsitikinę, jog dėmesio neparodymas gali būti palaikytas abejingumu ar nenoru bendradarbiauti, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Labai dažnai tuos, su kuriais sekėsi sudaryti sėkmingus sandorius ir plėtoti verslo idėjas, mėginama pradžiuginti rašytiniais sveikinimais, kalėdiniu vynu, pyragu ar kitomis gurmaniškomis dovanomis. Populiarūs ir įmonės logotipu pažymėti suvenyrai.

Rengia padėkos vakarėlius

Dovanomis tie, su kuriais visus metus bendradarbiauta, džiuginami ir prieš Kalėdas, ir prieš Naujuosius metus.

Net tie verslininkai, kurie prieš šventes nenori smarkiai tuštinti įmonės biudžeto, kaip pagarbos ženklą, išsiunčia elektroninius sveikinimus, padėkos laiškus ar malonias simbolines dovanas. Populiaru dovanoti ir savo gaminamą produkciją, rengti padėkos vakarėlius.

Vonios įrangos studijos komercijos direktorius Linas Kairaitis įsitikinęs, jog Kalėdų sveikinimai – svarbi apie ateitį galvojančios įmonės įvaizdžio dalis. Vien išsiųsti atviruką nepakanka.

„Kalėdinės dovanos ir sveikinimai rodo, kad įmonė gerbia, vertina ir prisimena partnerius, su kuriais bendradarbiauja. Be to, iš to galima spręsti, kad įmonei sekasi puikiai ir ji kitąmet plėtos savo veiklą“, – kalbėjo L.Kairaitis.

Studijos vadovai partneriams architektams kasmet rengia padėkos šventes, teikia jiems dovanas su įmonės logotipais. Šįmet toks vakaras taip pat ruošiamas. Kiti partneriai pamaloninami išskirtiniu vynu, sūriais, saldainiais ar kitomis gurmaniškomis dovanomis.

Įteikia savo produkcijos

Žuvies ir jūrų produktų perdirbimo įmonių grupės atstovė Aldona Grinienė tvirtino, jog kalėdiniu laikotarpiu verslo partneriams teikia ne bet kokias dovanas. O tai, ką, visų darbuotojų manymu, turi skaniausio, išskirtinio ir parodančio, kad įmonė dirba sėkmingai.

„Partneriams dovanojame savo produkcijos – šviežios lašišos. Žuvį įdedame į specialiai sukurtą dovanų dėžutę. Esame įsitikinę, jog tai įvertina ir lietuviai, ir užsieniečiai“, – pasakojo A.Grinienė.

Kelionių centro vadovė Daiva Morkūnienė tiki, kad Kalėdos – stebuklų metas. Todėl svarbu tuo išskirtiniu laikotarpiu parodyti kuo daugiau dėmesio ir dėkingumo tiems, su kuriais verslo idėjos buvo sėkmingai plėtojamos.

„Manau, jog simbolinės dovanos puikiai stiprina ryšius ir draugystę. Dovanos vertė nėra pagrindinis dalykas. Svarbiausia, kad ji pradžiugintų, verstų susimąstyti apie metų virsmą arba tiesiog būtų praktiška“, – kalbėjo D.Morkūnienė.

Kasmet kelionių centras partnerius stebina vis kitokiomis dovanomis: įmonės logotipu pažymėtais kalėdiniais saldainiais, rankų darbo arbatos dėžutėmis, suvenyrais, lagaminais.

Laukia gardūs rinkiniai

Kaune veikiančios kūrybinės reklamos agentūros projektų vadovė Neringa Laurinaitienė sakė, jog kol kas verslo partnerius sveikino tik atvirukais. Tačiau šįmet tuos, su kuriais nuolat bendrauja, agentūros darbuotojai nutarė nustebinti skaniomis dovanomis.

„Prieš Kalėdas mūsų partneriai gaus saldumynų. Juos skirsime ne įmonių vadovams ar tiems žmonėms, su kuriais konkrečiai bendraujame, o visam kolektyvui“, – tvirtino N.Laurinaitienė.

Ne tik saldžias dovanas savo verslo partneriams žada ir vieno Kauno restorano kolektyvas.

„Vienus savo bičiulius, dažniausiai prieš Naujuosius metus, nudžiuginame keptais kalakutais ir antimis, kitiems dovanojame tortus, tretiems – saldumynų rinkinius“, – kalbėjo restorano vadovas Patrickas Olejniczakas. Šįmet virtuvės meistras restorano partneriams, be paukštienos, paruoš prancūziškų pyragaičių rinkinį, kurį papuoš kalėdiniu žaisliuku.

Sveikinimus rašo ant pakuotės

Kad vis daugiau verslo žmonių prieš didžiąsias metų šventes dairosi gurmaniškų dovanų, pastebi ir kepyklėlių, kavos namų, vyno ar saldumynų parduotuvių, gurmaniško maisto krautuvėlių darbuotojai.

„Prieš šventes vis daugiau žmonių verslo dovanų dairosi ne įprastuose prekybos centruose, biuro prekių ar suvenyrų parduotuvėse. Mieliau lankomos nedidelės, jaukios parduotuvėlės.

Gražiai supakuoti šventiniai saldainiai, kalėdinis pyragas, meduoliai, kiti skanėstai ar vyno butelis – malonios dovanos bičiuliams, kolegoms ir verslo partneriams. Jos papuošia kiekvieną šventinį stalą, suartina kolektyvus“, – kalbėjo Elena Anilionienė, kepyklėlių „Mon Ami“ direktorė.

Kavos namų „Vero Coffee House“ vadovas Darius Vėželis tvirtino, jog pakuotė kvapnios išskirtinės kavos prieš šventes pradžiugina kone kiekvieną. Ypač, jeigu ant jos puikuojasi etiketė su kalėdiniais linkėjimais, skirtais konkrečiam žmogui ar įmonei.

Jaukumo suteiks vilnonė staigmena

Margarita Monkevičiūtė, bendrovės „Flokati“ projektų vadovė:

„Verslo dovanos gali būti ne tik gardžios ar dalykiškos, bet ir praktiškos.

Tokios dovanos labai vertinamos. Prieš Kalėdas įprasta vieni kitiems palinkėti jaukumo, švelnumo, šilumos ir sveikatos.

Kad šie linkėjimai nebūtų vien žodžiai, artimiesiems, draugams, kolegoms ir išskirtiniams verslo partneriams galima padovanoti natūralios vilnos gaminių.

Švenčių laukimą sustiprins ir sušalti žiemą neleis dovanų gautas vilnonis pledas, šalikas, pagalvė, chalatas, šlepetės, rankų darbo segė ar patalynės komplektas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.