Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės permainoms – milijonai

Daugumai vilniečių iki skausmo žinoma Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė (VCUP) prieš didžiąsias šventes puolė gražintis. Tai jau atsiėjo 2,5 mln. litų.

Pagrindinė šį rudenį atliktų pertvarkų dalis – pirmame parduotuvės aukšte.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pagrindinė šį rudenį atliktų pertvarkų dalis – pirmame parduotuvės aukšte.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 17, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:05 AM

„Buvo įrengta lauko terasa su kavine, atlaisvintos kai kurios erdvės, padarytas vaikų kampas, atsisakyta kai kurių komercinių patalpų, taip pat yra erdvė, kur vyksta parodos”, – pasakojo rekonstrukcijos projekto autorius architektas Leonidas Merkinas.

Prieš dešimtmetį VCUP jau buvo rekonstruota. Ankstesnės rekonstrukcijos tikslas buvo pertvarkyti buvusį sovietinio planavimo prekybos centrą į šiuolaikišką.

Pertvarka buvo pagrįsta nauja koncepcija, kai tam tikros rūšies prekės koncentruojamos vienoje vietoje.

Ši rekonstrukcija kainavo apie 40 mln. litų. Buvo planuota, kad ji atsipirks per 10 metų.

Dabartinė rekonstrukcija dar nesibaigė, tačiau žadama, kad atnaujintas prekybos centras visų savo parduotuvių duris atvers gruodžio pradžioje.

„Po to gal atsiras daugiau minčių? Reikia pripažinti, kad šis pastatas nuolat keičiasi. Turiu mintyje gerąja prasme”, – nusijuokė architektas.

Pagrindinė šį rudenį atliktų pertvarkų dalis tenka pirmajam aukštui. Čia keturiais metrais susiaurinus pastogės erdvę, gerokai praplėsti prekybiniai plotai, įrengti ir atnaujinti trys pagrindiniai įėjimai.

Prie vieno įėjimų – vadinamojo Žaliojo tilto – buvo suformuotas labai didelis vestibiulis.

Taip pat buvo investuota į naują grindų dangą, apšvietimą, lubas. Pirmajame aukšte nuo pavasario duris atvers dvi lauko terasos.

Be to, prekybos centras dviem valandomis paankstino darbo pradžią ir duris atvers anksčiau. Tuo pat metu pradės dirbti ir kavinės, ir parduotuvės.

Po rekonstrukcijos atsirado didelių ir gražių parduotuvių, atėjo žinomesnių prekės ženklų. Anksčiau šiame prekybos centre parduotuvės buvo labai mažos, tai nebuvo patrauklu klientams.

Architekto nuomone, kiti netoliese atidaryti prekybos centrai „Europa” ir „Panorama” neužgožė šio vieno seniausių Vilniaus prekybos centrų.

Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė atidaryta 1974 metų pavasarį. Kitais metais VCUP švęs 40-metį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.