Minsko „Arena City“ užsimojo Vilniaus „Akropolį“ palikti ant ledo

„Minske įvyko pirmasis masinis apsipirkimas europietiškai. „Akropolis“ nervingai rūko pašonėje (ar lietuviškiau – tiesiog liko ant ledo) ir ruošia atsakomąjį smūgį“, - skelbia Baltarusijos naujienų portalas www.tut.by.

"Apsipirkti europietiškai" baltarusiai noriai važiuoja į Vilnių. Gali būti, kad ateityje mieliau suks į Lenkiją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
"Apsipirkti europietiškai" baltarusiai noriai važiuoja į Vilnių. Gali būti, kad ateityje mieliau suks į Lenkiją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:24 AM

Kaip rašo portalas, Minsko prekybos centro „Arena City“ vadovybė nutarė baltarusius atpratinti nuo apsipirkimo Lietuvoje ar Lenkijoje. Praėjusį savaitgalį prekybos centre vyko masiniai išpardavimai: nuo brangių drabužių ir parfumerijos mažuose salonuose iki dešrelių maisto prekių parduotuvėje. Šios baltarusiams naujos akcijos rengėjai žadėjo nuolaidas iki 70 proc. Apsipirkimo džiaugsmu mėgavosi ir www.tut.by korespondentas. „Beveik valanda iki prekybos centro, du persėdimai – kelias „į Europą“ buvo visai netrumpas“, - rašo jis.

Lrytas.lt pateikia Baltarusijos žurnalisto įspūdžius.

Prie įėjimo stovi mergaitės-siūlytojos, kurių misija – parodyti pirkėjams, kad jų čia laukė. Vaikams jos dovanoja balionus, o suaugusiems – informacinius nuolaidų lapelius ir maloniai aiškina, kaip nueiti iki trokštamos parduotuvės.

Aš nusprendžiau pakeisti siūlomą maršrutą ir nueiti į kavinių ir restoranų alėją išgerti kavos. Mintis nebuvo itin vykusi: visi staliukai užimti, eilėse laukia po 20 žmonių. O ir nuolaidų nėra: buteliukas negazuoto vandens kainuoja 11 tukst., o kapučinas – 18 tūkst. rublių.

„Maša, aš tuoj numirsiu. Padėklai baigsis po 5 minučių. Čia niekada tiek žmonių nebuvo“, - skundėsi kolegei padavėja.

Po skubios ekskursijos prekybos centre buvo aišku kad apsipirkti europietiškai pavyks ne visiems. Pirma, beveik visos parduotuvės skirtos moterims, vyrišką aprangą siūlo vos pora sporto reikmenų ir keli dalykinių kostiumų pardavėjai.

Antra, žadėtosios 70 proc. nuolaidos iš tiesų buvo geriausiu atveju perpus mažesnės. Iš tikrųjų sutaupyti buvo galima 20-30 proc.

Tenka pripažinti, kad „Arena City“ neskirta vidutiniam pirkėjui. Ji labiau skirta pirkėjams su didelėmis piniginėmis iš greta įsikūrusių kotedžų gyvenviečių.

Studentais, pensininkais ir vidutines pajamas gaunančiais pirkėjais čia apsidžiaugtų ne visi. Kailių ir odos parduotuvės administratorius skundėsi savo kolegoms, kad prekybos centre susibūrė minios žiūrovų, o ne pirkėjų.

„Tik vieną valandą moteriškų drabužių parduotuvėje 50 proc. nuolaidos. Paskubėkite“, - aidi pranešimas. Dešimtys moterų nuskuba ta kryptimi, tačiau, išvydusios patinkančios palaidinės kainą, nuviltos greitai išeina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.