Mokėti už stogo remontą atsisakiusį gyventoją stogdengiai įsodino į keltuvo lopšį

Klaipėdoje būstų priežiūros tarnybos daugiabučių gyventojams, kurie netiki, kad kiauri stogai leidžia vandenį, siūlo naują paslaugą – pakilus į aukštybes patiems įsitikinti, kad remontas būtinas.

Dėl daugiabučių remonto abejojantiems klaipėdiečiams avarinės būklės stogai parodomi iš viršaus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Dėl daugiabučių remonto abejojantiems klaipėdiečiams avarinės būklės stogai parodomi iš viršaus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Nov 20, 2013, 6:38 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:44 AM

Vieno uostamiesčio centre, Lietuvininkų gatvėje, esančio itin prastos būklės keturaukščio namo gyventojai nesutarė, kaip lopyti kiaurą stogą, – kloti naują čerpių dangą ar remontuoti labiausiai pažeistas vietas. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Vieniems atrodė, kad bus geriau, jei stogdengiai iškart viską sutvarkys. Tačiau apatiniuose aukštuose įsikūrę gyventojai siūlė nemėtyti pinigų – keisti tik suaižėjusias čerpes, išklypusias stogo konstrukcijas.

Daugiabutį administruojanti įmonė „Danės būstas” apskaičiavo, kad daugiau kaip prieš 70 metų statyto namo stogo remontui reikia 250 tūkst. litų. Žmonėms siūlyta tokią sumą sumokėti dalimis – per dvejus metus.

Sužinoję, jog 70 kvadratinių metrų ploto būsto savininkams už stogo remontą kiekvieną mėnesį teks mokėti apie 275 litus, susijaudino ir daugiau gyventojų.

Pasipiktino net garbaus amžiaus pensininkė, kuriai, pasak kaimynų, drėgnas tinkas nuo lubų jau krinta ant galvos.

Netgi įtarta, kad „Danės būstas”, siekdamas pelningo užsakymo, suklastojo gyventojų susirinkimo protokolą dėl stogo remonto. Tada vienam gyventojui buvo suteikta galimybė iš viršaus pamatyti kiaurą stogą – stogdengiai jį keltuvu pakylėjo iki ketvirtojo aukšto.

Įsodinę pasiryžėlį į keltuvo lopšį stogdengiai nuo jo nenuleido akių. Apačioje susirinkę kaimynai ne tik stebėjosi vyro narsa.

Užgniaužę kvapą jie šiek tiek baiminosi, kad aukštybėse nenutiktų nieko bloga.

„Danės būsto” direktorius Virginijus Dobrovolskas eksperimentą vertina ramiai: „Žmogus pats to norėjo, viskas baigėsi gerai. Savo akimis pamatė skyles, žinos ir kitiems pasakys, kad stogą reikia remontuoti.”

Žmonės dar neapsisprendė, kaip tvarkys stogą, – tikriausiai balsuos.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus direktoriaus pavaduotoją Virginiją Leškauskienę nustebino toks būdas įtikinti remontuoti stogą: „Pirmąkart girdžiu, kad būstų administratoriai gyventojus šitaip įtikinėja remontuoti namus.

Maža kas gali nutikti žmogui aukštybėse. Komunalininkai galėjo nufilmuoti kiaurą stogą ir parodyti įrašą gyventojams.”

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.