Įmonių kolektyvai netrukus ners į šventinių vakarėlių linksmybes

Prieš Kalėdas daugelis įmonių darbuotojus skatina premijomis ir rengia įvairius vakarėlius ar išvykas. Darbdaviai viliasi per šventes suvienyti kolektyvą, todėl ieško kuo įvairesnių pramogavimo būdų.

Mėgstamiausios Kauno įmonių kalėdinių vakarėlių vietos – restoranai ir kavinės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mėgstamiausios Kauno įmonių kalėdinių vakarėlių vietos – restoranai ir kavinės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 24, 2013, 4:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:39 AM

Įvairūs kolektyvai turi savas Kalėdų šventimo tradicijas. Vieni patys rengia teminius vakarus, kiti samdosi renginių organizatorius, atlikėjus ir vedėjus. Yra ir tokių, kurie šventes iškeičia į keliones ar sveikatinimo procedūras.

Mėgstamiausios Kauno įmonių kalėdinių vakarėlių vietos – restoranai ir kavinės, rašo „Lietuvos rytas".

Nemažai kolektyvų renkasi poilsį kaimo sodyboje, kur mėgaujasi pirties ir vandens malonumais.

Populiarėja kolegų išvykos į ekskursijas ar kurortus. Nedideli kolektyvai švenčių proga nuomojasi limuzinus.

Vietos ieškojo iš anksto

Sportinę aprangą siuvančios „Audimo“ įmonės bendraturtis Rimvydas Povilaitis tikino, jog šįmet, kaip ir kiekvienais metais, prieš Kalėdas darbuotojams organizuojama nuotaikinga šventė. Ją rengti imtasi iš anksto.

„Rasti jaukią erdvę nemažo kolektyvo pobūviui artėjant šventėms gana sunku. Todėl jos dairytis pradėjome prieš kelis mėnesius. Kalėdas kasmet švenčiame rengdami vis kitos temos vakarėlius. Prieš tai visi ieškome ją atitinkančių kostiumų, salės puošmenų“, – pasakojo verslininkas.

Įmonės šventės prasideda vadovų sveikinimais ir padėkomis darbuotojams, premijų įteikimu geriausiems. Paskui rengiama linksmoji dalis: koncertas, žaidimai.

„Tradicija švęsti drauge kolektyvui atrodo graži ir reikalinga. Šventės metu žmonės artimiau pabendrauja, atsipalaiduoja, pasilinksmina“, – teigė R.Povilaitis.

Medikai švęs po Naujųjų metų

Trečius metus iš eilės šventinį vakarą rengs Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai. Tradiciškai renginys vyks ne gruodį, o sausį.

„Didžiosios metų šventės – medikams pats darbymetis, todėl linksmintis tuo laikotarpiu galimybės neturime. Vakarėlį surengsime pirmąjį sausio savaitgalį“, – tikino Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Nerijus Mikelionis.

Šventės metu bus paskelbti ir apdovanoti geriausi greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, kuriems numatyta ir piniginė premija. Po oficialios dalies vyks pramoginė programa.

N.Mikelionis apgailestavo, jog surengti šventės, į kurią susirinktų visi 300 įstaigos darbuotojų, neįmanoma. Maždaug 100 darbuotojų tądien dirbs, dalis ruošis kitos dienos pamainai, todėl į linksmybes neatvyks.

Kalėdų proga bus nepamiršti ir medikų vaikai. Jiems organizuojamas spektaklis, mažųjų lauks Kalėdų Senelio dovanos.

Linksminosi nuodėmių gatvėje

Kauno turizmo informacijos centro kolektyvas kasmet rengia vis kitokias Kalėdų linksmybes.

„Per daugybę metų Kalėdų šventes esame rengę restoranuose, pilyse, sanatorijose, kaimo sodybose, net limuzine. Kaskart vyksta teminiai vakarėliai, kuriems visi darbuotojai pradeda ruoštis iš anksto, ieško kaukių, karnavalinių kostiumų“, – pasakojo centro direktorius Sigitas Sidaravičius.

Vienas įdomiausių ir linksmiausių turizmo atstovų surengtų vakarėlių vyko užpernai. Jis vadinosi „Nuodėmių gatvė“. Turizmo informacijos centro darbuotojai vilkėjo provokuojamus drabužius, su kuriais pasirodė nuodėmingiausia Kauno gatve prieš kelis dešimtmečius vadintoje Nemuno gatvėje.

„Šįmet mūsų vakarėlis vadinasi „Šlapia“, nes pasirinkome poilsį vandens pramogų zonoje. Jame įprastų maudymosi kostiumėlių nepakaks, visi turės pasistengti atrodyti kuo linksmiau ir išradingiau“, – sakė direktorius.

Ruošia skrybėles ir ginklus

Maisto gaminimo įmonės darbuotojai turi savas jau dešimt metų gyvuojančias Kalėdų šventimo tradicijas. Vakarėlius kasmet organizuoja vienoje iš Lietuvos kaimo sodybų pagal Rytų horoskopą.

Kitąmet švęsime Medinio arklio metus, todėl maisto ruošėjai vienoje iš kaimo sodybų rengs kaubojiškas linksmybes.

„Šįmet svarstėme, ar stosime į Trojos karą, kurio metu medinio arklio viduje slėptųsi būrys, ar įsivelsime į kaubojiškas kovas. Kolektyvas išsigando, kad patiems teks iš medžio išskobti didelį arklį, tad šios minties atsisakėme. Todėl ruošiamės skrybėles ir pistoletus, juk tapsime kaubojais“, – juokėsi trims dešimtims darbuotojų vadovaujantis įmonės vadovas Marius Skalkauskis.

Šventė – ne tik galimybė gana jauno kolektyvo nariams parodyti savo išmonę ir kūrybiškumą. Likus maždaug mėnesiui iki renginio darbuotojai pradėjo kurti scenarijų. Po darbo kartu leidžiamas laikas juos vienija, leidžia geriau pažinti vieni kitus. Pasilinksminę vakarėlio dalyviai atsipūs pirtyje ir maudysis karšto vandens kubile.

Degustuos maistą ir gėrimus

Daugybę metų restoranuose Kalėdų šventes rengę prekybininkai šiais metais tokios minties atsisakė. Jie nutarė užsakyti autobusą ir kartu su šeimomis vykti pasidairyti po Lietuvą.

„Dar rudenį iš kolektyvo išgirdau, kad švęsti vienoje vietoje jiems pabodo. Žmonės nori pakeliauti, prasiblaškyti, pažinti kraštą.

Jau sudarėme dviejų dienų maršrutą, kurio metu laukia daugelio iš mūsų dar nelankytos vietos Dzūkijoje ir dvi maisto bei gėrimų degustacijos, nakvynė gamtos prieglobstyje įsikūrusioje sodyboje. Tikiuosi, tai patiks visiems“, – pasakojo įmonės vadovė Ieva Lekaitė.

Iškylauti prekybininkai vyks sausio viduryje, nes gruodį jie daug dirbs dėl suaktyvėjusios kalėdinio laikotarpio prekybos. Iš karto po Naujųjų metų prasidės dvi išpardavimų savaitės. Paskui kolektyvas galės leisti sau pailsėti ir papramogauti.

„Kadangi Kalėdų Senelis jau bus išvykęs iš Lietuvos, o žmonių be dovanų palikti nenorime, į užmiesčio sodybą pakvietėme aktorių, kuris įsikūnys į kažkokį personažą ir dalys dovanas suaugusiesiems ir vaikams, rengs žaidimus“, – sakė vadovė.

Laukia sveikatinimo programa

Prieš metus įkurto restorano vadovė Ieva Kepežinskaitė jau žino, kuo pamalonins savo kolektyvą. Tai tikrai nebus linksmybės restorane ar kavinėje, nes tokioje vietoje dirbantys žmonės pageidauja atsipalaiduoti kitaip.

Prieš Kalėdas visas kolektyvas važiuos į Birštoną, kur pasigrožės miesto vaizdais ir mėgausis sveikatinimo procedūromis.

„Tokią malonią pramogą su visais darbuotojais jau išbandėme vasarą. Tuomet pasivaikščioję po Birštoną ir atsigėrę gydomojo vandens, maudėmės baseine, mėgavomės pirties ir masažo malonumais, kitomis procedūromis. Toks poilsis visiems labai patiko, todėl žiemą vėl vyksime semtis sveikatos“, – sakė direktorė, darbuotojams parengusi ir daugiau staigmenų.

Trokšta tapti herojais

Jūratė Morkutė

Renginių organizatorė

„Jeigu leidžia biudžetas, vis daugiau įmonių šventinius vakarėlius organizuoja ne pačios, o samdo renginių organizatorius, dekoracijų specialistus, vakaro vedėjus, atlikėjus. Kalėdų ar Naujųjų metų vakarėliai įprastai rengiamai pasirinkus tam tikrą temą. Šįmet madingi vakarai, rengiami pagal populiarius Holivudo filmus, kuriuose netrūksta prabangos.

Šventiniuose vakaruose žmonės linkę parodyti kūrybiškumą ir drąsą. Jie nenori būti pilki ir nuobodūs, todėl ieško įdomių, ryškių, blizgių kostiumų, nevengia kaukių, net perukų. Dažniausiai norima, kad šventė vyktų kokiame nors restorane ar geroje kavinėje. Pageidaujama ne tik stilingai dekoruoti stalus, bet ir šventiškai papuošti visą erdvę.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.