Naujos renovacijos sąlygos priimtiniausios mažesnių vietovių gyventojams

48 proc. Lietuvos gyventojų, gyvenančių nerenovuotuose namuose, linkę atnaujinti savo daugiabutį pagal naująjį modelį. Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ kartu su Būsto energijos taupymo agentūra spalį atliktas reprezentatyvus Lietuvos gyventojų nuomonių tyrimas.

Atnaujinti daugiabutį pagal naująjį modelį dažniau sutiktų 30 – 49 metų žmonės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Atnaujinti daugiabutį pagal naująjį modelį dažniau sutiktų 30 – 49 metų žmonės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-28 15:09, atnaujinta 2018-02-20 02:35

Respondentų, gyvenančių nerenovuotuose daugiabučiuose, buvo prašoma atsakyti, ar jie norėtų atnaujinti savo namą pagal naująjį renovacijos modelį – t.y. jei visu renovacijos procesu rūpintųsi savivaldybė ir po renovacijos sąnaudos už šildymą (įskaitant investicijų grąžą) nebūtų didesnės nei iki šiol.

Beveik pusė, t.y. 48 proc., apklaustųjų atsakė, jog sutiktų su tokiu pasiūlymu, 20 proc. dar nėra apsisprendę, 20 proc. – greičiau nesutiktų, o 12 proc. tikrai nesutiktų.

Atnaujinti daugiabutį pagal naująjį modelį dažniau sutiktų 30 – 49 metų žmonės (63 proc.), rajonų centrų ir mažesnių miestų gyventojai (57 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (69 proc.), vadovai (74 proc.), specialistai ir tarnautojai (63 proc.).

Su tokiomis daugiabučių renovacijos sąlygomis dažniau linkę nesutikti vyresni nei 50 metų žmonės, respondentai su viduriniu ar žemesniu išsilavinimu, pensininkai.

Renovacijai pagal naująjį modelį šiais metais jau yra pritarę arti 700 daugiabučių gyventojai.

Rugsėjį prasidėjusiam antrajam daugiabučių modernizavimo pagal naująjį modelį etapui yra atrinkti 1682 namai. Tai dvigubai daugiau nei per pirmąjį etapą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.