Skurdo matematika: 5 litai „Maisto bankui“ virsta 35 porcijomis

Šiemet "Maisto bankas" jau surinko ir nepasiturintiems išdalino 12 mln. litų vertės maisto produktų. Per 10 šių metų mėnesių skurstantiems patiektos 2358 tonos paramos maisto: tai beveik 5 milijonai porcijų.

"Maisto banko" akcijos metu pirkėjai nepasiturinčių maitinimui padovanojo maisto beveik už 1,1 mln. litų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
"Maisto banko" akcijos metu pirkėjai nepasiturinčių maitinimui padovanojo maisto beveik už 1,1 mln. litų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:33 AM

Pasak "Maisto banko" vadovo Vaidoto Ilgiaus, kas mėnesį "Maisto banko" paramą gauna apie 72 tūkstančius žmonių. Tačiau jau dešimt metų žmones ir organizacijas pasidalinti su nepasiturinčiaisiais kviečiantis "Maisto bankas" padėti išgali tik kas antram.

Labdaros organizacijos vadovo teigimu, Lietuvos gyventojai yra pakankamai dosnūs - kas antras paramai maistu organizuoti išleistas litas buvo paaukotas privačių asmenų.

"Nors didžiąją dalį išdalinamo maisto mums dovanoja prekybininkai, ūkininkai ar maisto gamintojai, net šeštadalį "Maisto banko" aruodų sudaro privačių asmenų paaukoti maisto produktai. Vien rudenį visoje Lietuvoje vykusios "Maisto banko" akcijos metu pirkėjai nepasiturinčių maitinimui padovanojo maisto beveik už 1,1 mln. litų", - sakė V.Ilgius.

Tarp kasmet Lietuvoje su skurdu susiduriančių asmenų net 39 proc. - vienišos mamos, auginančios vaikus. Labai sudėtinga ir vienišų pensininkų, ypač turinčių neįgalumą, padėtis.

Labdaros fondo veikla organizuojama taip, kad kiekviena 5 litų auka "Maisto bankui" pavirsta 35-iomis porcijomis maisto nepasiturintiesiems.

"Maisto bankas" bendradarbiauja su prekybos tinklais, maisto gamintojais ir visuomeninio maitinimo įstaigomis. Deja, maisto Lietuvoje išmetama daugiau, nei pajėgiama surinkti. Šis maistas vietoj šiukšliadėžių galėtų atsidurti ant vargingai gyvenančiųjų stalo, tačiau tam reikia papildomų lėšų maisto transportavimui, sandėliavimui ir paruošimui.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.