Vilniuje vyko Europos Sąjungos Mažųjų ir vidutinių įmonių asamblėja

Ūkio ministerija ir Europos Komisija Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu, lapkričio 25–26 d., Vilniuje surengė Mažųjų ir vidutinių įmonių asamblėją, kurioje apdovanotos ir sėkmingiausios verslumo iniciatyvos Europoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 10:31 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:47 AM

Asamblėjoje daugiausia dėmesio skirta mažųjų ir vidutinių įmonių prieigos prie finansų, verslo aplinkos gerinimo, atsakingo verslumo, žaliosios ekonomikos, skaitmeninių technologijų įtakos, pažangaus reglamentavimo ir administracinės naštos įmonėms mažinimo klausimams aptarti.

„Bandymai didinti Europos konkurencingumą bus pasmerkti, jei nebus orientuoti į mažųjų ir vidutinių įmonių plėtros skatinimą. Net ir nedidelis tokių įmonių konkurencingumo padidėjimas turi reikšmingos įtakos ES ekonomikai“, - renginio metu kalbėjo ūkio ministras Evaldas Gustas.   

Vienu iš svarbiausių įvykių šioje asamblėjoje tapo Smulkiojo verslo akto ataskaitos pristatymas. Šiuo aktu šalys narės informuojamos apie verslo aplinkos gerinimo priemonių gaires. Kasmet teikiamose akto įgyvendinimo ataskaitose šalys narės pateikia informacijos apie priimtas konkrečias priemones, mažinančias verslui tenkančią administracinę naštą, lengvinančias verslo steigimą, didinančias prieigą prie finansinių išteklių.

Vertinant Lietuvos pažangą pagal Smulkiojo verslo akto principus, Lietuvos verslumo lygis yra 3 proc. aukštesnis nei ES vidurkis (26 proc.). Pastebima, jog Lietuvoje labai pagausėjo asmenų, norinčių dirbti savarankiškai, taip pat išryškėjo jaunosios kartos polinkis imtis verslo ir naudotis inovacijomis.

Asamblėjoje įteikti ir Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimai, kuriais įvertintos sėkmingiausios verslumo ir verslininkystės iniciatyvos Europoje.

Didysis vertinimo komisijos apdovanojimas, teikiamas kūrybiškiausiai ir labiausiai įkvepiančiai verslumo iniciatyvai Europoje, atiteko Latvijos mažųjų įmonių ir Latvijos pramonės ir prekybos rūmų iniciatyvai „Think Small First“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.