I.Staškevičius vyksta į Rygą slopinti krizės

Prabėgus daugiau nei savaitei po tragedijos Rygoje suburta tarptautinį prekybos tinklą „Maxima“ ištikusios krizės valdymo grupė. Jai vadovaus „Vilniaus prekybos“ valdybos narys Ignas Staškevičius.

„Čia ne toks pasiūlymas, kurį galima vadinti karjeros žingsniu“, – sakė krizę valdysiantis I.Staškevičius.
„Čia ne toks pasiūlymas, kurį galima vadinti karjeros žingsniu“, – sakė krizę valdysiantis I.Staškevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Dec 2, 2013, 10:20 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:11 AM

„Maxima“ valdančios bendrovės „Vilniaus prekyba“ suburta grupė koordinuos pagalbą nukentėjusiems per tragediją Rygos Zuolitūdės rajone stovėjusiame prekybos centre, bendravimą su visomis institucijomis, informacijos teikimą visuomenei.

„Vykstu į Rygą. Pradėsiu bendrauti su „Maxima Latvija“ vadovais, kitais darbuotojais.

Kol kas nežinau savo prioritetų, tačiau viską reikės spręsti greitai“, – sekmadienį „Lietuvos rytui“ kalbėjo I.Staškevičius.

Verslininko nuomone, bent savaitę pavėluota imtis tokių veiksmų: „Tačiau krizė vis dar tęsiasi. Bendraudamas su „Maximos“ darbuotojais gerai tai suprantu.

Manau, tai gali patvirtinti bet kuris Latvijos žmogus, o ir Lietuvoje visi suvokia, kad tai nėra nelaimė, kai per savaitę viskas paaiškėja ir visi nusiramina.“

Anot I.Staškevičiaus, buvo padaryta ne viena klaida. Tačiau ką savaitę po tragedijos „Maxima“ darė ne taip, jis kol kas atsisako komentuoti.

Prieš aštuonerius metus išėjęs iš „Maximos“, pastaraisiais metais I.Staškevičius buvo vienas valdybos narių, taip pat jis – smulkusis „Maximos“ akcininkas.

„Čia ne toks pasiūlymas, kurį galima vadinti karjeros žingsniu. Tai tiesiog prašymas ir pareigos jausmas“, – sakė verslininkas.

Prašymą suvaldyti sumaištį I.Staškevičius išgirdo iš „Vilniaus prekybos“ vadovės Jolantos Bivainytės lūpų.

I.Staškevičiaus tai nenustebino: „Kelias dienas iki to kalbėjome ir su ja, ir su Nerijumi Numavičiumi (pagrindiniu „Maximos“ akcininku. – Red.). Supraskite, ko nors imdamasis aš noriu žinoti, kad būsiu naudingas.

Negaliu sakyti, kad iki šiol nebuvo nieko daroma. Šios bendrovės struktūra sudėtinga.

Daugybė žmonių stengėsi kaip išmanydami. Iš šalies labai lengva viską sujaukti.

Tad dabar, kai buvo nutarta suburti tokią grupę, aptarti jos įgaliojimai, santykiai su įmonių vadovais, man tai atrodo priimtina.“

I.Staškevičiaus vadovaujamoje krizės valdymo grupėje jau dirba specialistai iš technikos skyriaus, konsultantai iš „Maximos“ grupės.

„Tai nėra pernelyg formalizuotas darinys. Pirma aš turiu susipažinti su padėtimi, o tai nėra vienadienis darbas“, – sakė „Maximos“ krizės valdymo grupės vadovas.

„Maxima“ grupė praėjusį ketvirtadienį atleido iš pareigų „Maxima Latvija“ valdybos pirmininką Gintarą Jasinską, kurio ketvirtadienį spaudos konferencijoje pareikšta ciniška nuomonė dėl „Maximos“ prekybos centro Rygoje griūties sukėlė Latvijoje neregėtą pykčio ir nepasitenkinimo bangą.

Žuvo 54 žmonės

* Rygos vakariniame rajone stovėjusio prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo lapkričio 21-osios vakarą.

* Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.