JAV centrinis bankas šiemet nemažins ekonomikos skatinimo

JAV federalinis atsargų bankas sprendimą dėl ūkio skatinimo programos apimčių mažinimo greičiausiai nukels kitiems metams. Anksčiau buvo planuota, kad šis klausimas bus svarstomas artimiausiame Federalinio atviros rinkos komiteto posėdyje gruodžio 17-18 dienomis. Apie tai pirmadienį praneša laikraštis „The New York Times“.

Anksčiau B.Bernanke neatmetė galimybės, kad skatinimo programos apimtys gali būti pradėtos mažinti dar šių metų pabaigoje.<br>AP nuotr.
Anksčiau B.Bernanke neatmetė galimybės, kad skatinimo programos apimtys gali būti pradėtos mažinti dar šių metų pabaigoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 9, 2013, 10:30 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:15 PM

Leidinys primena, kad birželį banko vadovas Benas Bernanke neatmetė galimybės, kad skatinimo programos apimtys gali būti pradėtos mažinti dar šių metų pabaigoje. Apie tokią galimybę dar visai neseniai kalbėjo ir kiti banko atstovai, nurodo laikraštis.

„Tiesa, šiuo metu aukšti JAV federalinio atsargų banko pareigūnai mano, kad toks sprendimas gali būti priimtas ir vėliau, ypač turint omenyje šiuo metu kylančią riziką. Be to, kai kurios planuojamo skatinimo programos apimčių mažinimo detalės tebėra derinamos“, – rašo „The New York Times“. Leidinys pridūrė: kai kurie banko atstovai mano, kad reikėtų palūkėti ir kol kas nesiimti keisti šiuo metu vykdomos programos, nes šalyje registruojamas žemas infliacijos lygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.