Klaipėdos uoste – tryliktas atlyginimas

Artėjant didžiosioms metų šventėms Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus nutarė pradžiuginti pavaldinius geromis naujienomis. Jis nenutrauks savo pirmtakų įvestos tradicijos ir šį mėnesį skirs nemenką sumą iš Uosto direkcijos biudžeto vadinamajam tryliktam atlyginimui.

Uosto direkcijos vadovas A.Vaitkus mano, jog įstaigos darbuotojai nusipelnė didesnio atlygio už darbą.<br>E.Petkutės nuotr.
Uosto direkcijos vadovas A.Vaitkus mano, jog įstaigos darbuotojai nusipelnė didesnio atlygio už darbą.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Dec 12, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:01 PM

Šiemet, lyginant su praėjusiais metais, krova uoste sumenko, o pelno surinkta žymiai mažiau negu pernai, kai vietoj prognozuotų 62 mln. litų surinkta 74 mln. litų. Nepaisant to, prieš metus buvusį vadovą Eugenijų Gentvilą poste pakeitęs A.Vaitkus žada būti dosnus ne tik per šventes. Jis žada kreiptis į valdybą, siūlydamas kitąmet didinti darbuotojų atlyginimus, kurie jau nekito pastaruosius šešerius metus.

Spręsti klausimą dėl algų didinimo jau artimiausiu metu esą verčia specialistų migracija, kurią skatina uoste veikiančios kompanijos, didesniu atlygiu viliojančias geriausius Uosto direkcijos darbuotojus. „Nenorime būti vien geriausių specialistų tiekėjai, tačiau norėdami juos išlaikyti, turime žmones tinkamai motyvuoti. Jeigu darbuotojas turi rinktis – nupirkti vaikui batus ar geresnės dešros, tai nėra normalu“, - teigė A.Vaitkus.

Jis peržiūrėjo pastarųjų šešerių metų įstaigos darbuotojų atlyginimų dydžius ir aptiko, kad paskutinį kartą kai kurių iš jų algos nežymiai padidėjo 2006-aisiais. Šiuo metu Uosto direkcijoje dirba 241 darbuotojas. Jeigu valdyba pritars planams didinti jiems algas, šios vidutiniškai gali pakilti iki 10 proc. Pasak A.Vaitkaus, algos būtų didinamos palaipsniui ne vienerius metus.

Pamaloninti darbuotojus A.Vaitkaus teigimu, leidžia Seimo vasarą priimtas sprendimas atleisti strateginės reikšmės valstybines įmones, tarp jų ir Uosto direkciją, nuo privalomos 50 proc. pelno įmokos į valstybės biudžetą. Tai esą sustiprino įstaigos galimybes gauti bankų paskolas svarbiems investiciniams projektams, skirti daugiau lėšų uosto infrastruktūrai gerinti, o tuo pačiu didinti uosto konkurencingumą Rytų Baltijos regione.

Praėjusių metų pabaigoje Uosto direkcija į valstybės biudžetą pervedė pusę metinio pelno - apie 34 mln. litų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.