L.Graužinienė: „Anksčiau grąžinti pensijas būtų galima sulaukusiems per 80 metų“

Seimo pirmininkė „darbietė“

Anksčiau L.Graužinienė yra sakiusi, kad per krizę sumažinta ir neišmokėta pensijų dalis gali būti pradėta grąžinti dar šią žiemą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Anksčiau L.Graužinienė yra sakiusi, kad per krizę sumažinta ir neišmokėta pensijų dalis gali būti pradėta grąžinti dar šią žiemą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 11:19 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:58 PM

„Dėl pensijų pradėjimo grąžinti, tikrai yra grupių, kurios nereikalauja didelių pinigų, ir būtent ta grupė, kur virš 80 metų žmonės, kurių nusavintos pensijos, tai nėra didelės sumos, ir tikrai bandysime ieškoti, atlikti paskaičiavimai, iš vidinių resursų, kad galima būtų grąžinti“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Taip pat parlamento pirmininkė sakė besitikinti, jog nuo 2015 metų bus padidintas minimalus atlyginimas. „Labai tikiuosi, kad iki 2015 metų bus pakėlimas minimalios algos, kaip, kokia forma, kokioms grupėm, čia viską galima diskutuoti, čia yra trišalė taryba, kuri šitą darbą ir atlieka“, - sakė L.Graužinienė.

Anksčiau Seimo pirmininkė yra sakiusi, kad per krizę sumažinta ir neišmokėta pensijų dalis gali būti pradėta grąžinti dar šią žiemą. Ji patvirtino, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau žino, iš kur paimti pirmąsias tam skirtas lėšas.

„Nusavinta pensijų dalis bus grąžinta. Tą pradėsime daryti jau nuo pavasario, gal net nesulaukus pavasario“, - trečiadienį Žinių radijui pareiškė politikė.

Ji pranešė antradienį susitikusi su socialinės apsaugos ir darbo ministre „darbiete“ Algimanta Pabedinskiene ir aptarusi neišmokėtų pensijų dalies grąžinimo galimybes.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius atsargiau kalba apie pensijų dalies grąžinimo terminus. Antradienį po susitikimo su šalies prezidente jis žurnalistams sakė, kad Vyriausybė rengia programą, kaip kompensuoti pensijas. Ji, pasak Vyriausybės vadovo, turėtų būti patvirtinta iki liepos 1-osios. Žadama kompensacijas išmokėti iki 2016 metų.

Skaičiuojama, kad per krizę sumažintai pensijų daliai kompensuoti reikėtų ne mažiau kaip 1-1,2 mlrd. litų.

Gelbėdamas finansinėje duobėje esančią „Sodrą“, Seimas 2009 metų gruodį buvo nutaręs dvejiem metams - 2010-2011-iesiems - „apkarpyti“ daugelį pensijų ir įvairių socialinių išmokų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.