Lytines galias didinančiuose papilduose - švinas

Nustačius neleistinų maisto priedų, uždrausta platinti penkių pavadinimų maisto papildų partijas, įvežtas iš Olandijos, ir vieną maisto papildų iš Čekijos partiją dėl taršos sunkiuoju metalu – švinu.

Seksualinę energiją stimuliuojantys papildai gali būti ir kenksmingi.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Seksualinę energiją stimuliuojantys papildai gali būti ir kenksmingi.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2013, 2:55 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:52 PM

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atlikdama planinį patikrinimą mažmeninės prekybos įmonėse Vilniuje (Konstitucijos pr. 16 ir Ozo g. 25, Vilnius), nustatė maisto papildų „Golden Erect BigBoy”, „Spanish Fly Raspberry romance”, ,,Perfect Performer Direct” ir ,,Venicon for woman” (gamintojas – ,,Cobeco Pharma Wholesale BV“, Olandija) sudėtyje maisto priedus, kuriuos naudoti leidžiama tik labai ribotais kiekiais arba iš viso draudžiama.

Įvertinus riziką vartotojų sveikatai, šiuos maisto papildus į Lietuvos rinką tiekusiai įmonei „Juntos“ (Klaipėda) uždrausta prekiauti nesaugiomis produktų partijomis ir nurodyta juos nedelsiant surinkti iš rinkos.

Tiriant Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gautą pranešimą iš Čekijos dėl maisto papildo „Chlorella (Chlorella vulgaris)“ (plastikiniuose buteliukuose po 240 tablečių, gamintojas "Mega-Pro, s.r.o.” Čekija), uždrausta prekiauti viena šio maisto papildo partija.

Toks sprendimas priimtas dėl maisto papilde nustatytos didžiausią leistiną koncentraciją viršijančios taršos sunkiaisiais metalais. Čekijos laboratorijoje tirtuose mėginiuose nustatyta 5,5 mg/kg švino, kai didžiausia leistina švino koncentracija maisto papilduose yra 3,0 mg/kg. Minėtus papildus Lietuvoje platinusiai įmonei „Z-Projects“ (Kaunas) nurodyta juos nedelsiant surinkti iš rinkos.

Vartotojai, įsigiję šių nesaugių maisto papildų, gali gražinti juos platintojams ir atgauti sumokėtus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.