„Rail Baltica“ - dėl ko nerimauja Šeštokų miestelis?

Kreipėmės į Susisiekimo ministeriją, bendrovę „Lietuvos geležinkeliai“.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Dec 13, 2013, 5:42 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:22 PM

Nerimaujantys šeštokiečiai kreipėsi į įvairias institucijas: „Suprantame, kiek svarbi verslui yra europinė vėžė bei brangiai kainuojantis projektas. Tačiau jis jokiu būdu neturi sudaryti nepatogumų miestelio gyventojams. Reikalaujame, kad būtų išsaugota pėsčiųjų perėja prie geležinkelio stoties“.

Per miestelio centrą einantys bėgiai nuo didelės dalies gyventojų atskiria seniūniją, mokyklą, ambulatoriją, parduotuves, bažnyčią, šarvojimo bei laisvalaikio salę.

Šeštokiečiai guodėsi, jog ne kiekviena šeima turi automobilį, kad į pastarąsias vietas patektų dideliu lankstu.

„Kai prasidėjo Šeštokų geležinkelio rekonstrukcija, ėmėme domėtis, kaip atrodys geležinkelio stotis. Paaiškėjo, jog perėjos, kuria dabar naudojamės nebebus.

Kreipėmės į Susisiekimo ministeriją, bendrovę „Lietuvos geležinkeliai“.

Gavome atsakymus, jog buvusi pėsčiųjų perėja bus skirta tik saugumo reikalavimus išmanantiems geležinkelio darbuotojams.

Kaip, pavyzdžiui, ambulatoriją pasieks senyvo amžiaus žmonės, jei vietoje 300 metrų jie pėsčiomis turės keliauti 3 kilometrus?

Iš ministerijos mums parašė, jog po rekonstrukcijos tarnybine perėja vaikščioti bus griežtai draudžiama“, – pasakojo būrelis Šeštokų gyventojų, penktadienį susirinkę prie stoties.

Žmonės žinojo, jog apžiūrėti pradėtos rekonstrukcijos iš Vilniaus atvyks valdžios pareigūnų delegacija, todėl ketino jai išsakyti savo problemas.

Šeštokiečiai tikėjosi sulaukti Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus ir apsidžiaugė, pamatę iš traukinio išlipantį premjerą Algirdą Butkevičių.

Pastarasis, išklausęs šeštokiečių skundą, patikino, jog virš bėgių tikrai turi būti pastatytas viadukas pėstiesiems, ir patarė kreiptis į Lazdijų merą Artūrą Margelį, nes šis klausimas yra savivaldybės kompetencija.

Panašų atsakymą šeštokiečiai prieš kurį laiką gavo ir iš Susiekimo ministerijos: „Rengiant Šeštokų geležinkelio stoties rekonstrukcijos techninį projektą, Lazdijų rajono savivaldybė neišdavė sąlygų įrengti pėsčiųjų perėją Šeštokų geležinkelio stotyje.

Numatyti pėsčiųjų eismui reikalingą infrastruktūrą ir įvertinti jos reikalingumą, mūsų nuomone, turėjo Lazdijų savivaldybė. Ji, patikrinusi numatomą įgyvendinti rekonstrukcijos projektą, išdavė statybą leidžiantį dokumentą“.

Tačiau Lazdijų meras A.Margelis laikosi kitokios nuomonės.

„Reikia klausti projekto rengėjų, kodėl nebeliks perėjos. Savivaldybė nedalyvavo ruošiant projektą, tik buvo supažindinta su juo.

Apie problemą man pranešė Šeštokų bendruomenė.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra projekto užsakovai, jie yra padėties šeimininkai. Tikiuosi, jog jie šiandien į Šeštokus atvyko taisyti savo klaidų.

Savivaldybė tikrai nederins projekto be perėjos“, – teigė A.Margelis, penktadienį nedalyvavęs susitikime Šeštokuose.

Ministras R.Sinkevičius sakė, jog dar ne vėlu išspręsti gyventojų nerimą sukėlusią problemą, ir patikino – pėsčiųjų tiltas virš bėgių bus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.