Baltarusijos oro bendrovės planuose – skrydžiai į Palangą

Šįryt Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) nusileidęs Baltarusijos oro bendrovės „Bel Avia“ lėktuvas pirmuoju reisu atskraidino 30 keleivių. Atgal į Minską 50 vietų orlaiviu išskrido trylika keleivių. Su dainomis pirmuosius savo keleivius pasitikusi „Bel Avia“ viliasi, kad šis maršrutas bus paklausus tarp verslo keleivių, turinčių reikalų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europos Sąjungoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2013-12-19 10:19, atnaujinta 2018-02-19 18:32

Pirmuoju skrydžiu į Vilnių su persėdimu Minske atkeliavo ir armėnų, rusų, kazachų, azerbaidžaniečių, ukrainiečių.

Skrydžiai į Baltarusijos sostinę vykdomi 8 kartus per savaitę „CRJ-100/200“ orlaiviu.

Lėktuvas iš Minsko 2-ojo oro uosto pirmadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais Vilniuje leisis ir kils du kartus, penktadieniais ir ketvirtadieniais – po vieną kartą. Vieno trumpiausių Europoje – vos 30 minučių truksiančio skrydžio ekonominės klasės bilietas kainuoja nuo 62 eurų (apie 214 litų).

„Tikimės, kad daugiausia turėsime tų keleivių, kurie į Vilnių atvyks pailsėti, praleisti savaitgalį. Galima netgi ryte atskristi ir tą pačią dieną vakare grįžti. Arba atvirkščiai – lietuviai galės nukeliauti savaitgaliui į Minską“, - kalbėjo „Bel Avia“ direktoriaus pavaduotojas komercijai ir plėtrai užsienyje Igoris Čerginecas.

Jis tikras, kad šis skrydis paskatins tuos baltarusius, kurie į Vilnių keliaudavo savo automobiliu, persėsti į lėktuvą.

Tuo tarpu TVOU generalinis direktorius Gediminas Almantas, „Bel Avia“ atstovus sveikinęs baltarusių kalba, turi ir kitokių siekių. Jis viliasi, kad šis reisas taps ne tik gera tiesioginio susisiekimo su Baltarusija galimybe, bet ir pritrauks į TVOU daugiau tranzitinių keleivių. Viliamasi, kad per Minską ir Vilnių į Vakarų Europą keliaus ne tik baltarusiai, bet ir Kaukazo gyventojai.

Pasak I.Čergineco, „Bel Avia“ svarsto galimybes skraidyti ir į Palangą bei Kauną. Jis išskyrė pajūrį.

„Tai aktualu vasarą. Ar būsimą vasarą skraidytume? Kol kas nežinia“, - sakė „Bel Avia“ atstovas. Valstybinio turizmo direktorė Raimonda Balnienė skaičiavo, kad kitais metais tikimasi Lietuvoje sulaukti 420 tūkst. baltarusių turistų. Ji šį naują reisą mato kaip verslui reikalingą kryptį – tiek patiems verslininkams keliauti, tiek sulaukti apsipirkti atvykstančių baltarusių.

Vilnių pasiekti baltarusiams patogu ir traukiniu.

Vilnius tapo 46-ąja Baltarusijos oro transporto bendrovės „BelAvia“ reguliariąja kryptimi iš Minsko. Ši kryptis TVOU reguliariųjų skrydžių žemėlapį papildys kaip 36 maršrutas, prie TVOU aprėpties prijungsiantis 43-ą oro uostą jau 22-oje šalyje, esančioje tiesioginio skrydžio atstumu nuo Lietuvos sostinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.