Premjeras siūlo neskubėti didinti MMA

Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad su minimalios mėnesinės algos (MMA) didinimu nereikėtų skubėti, ir tai priklausys nuo ekonominės situacijos šalyje.

A.Butkevičius primiausia siūlo pažiūrėti, kaip klostysis ekonominė situacija.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Butkevičius primiausia siūlo pažiūrėti, kaip klostysis ekonominė situacija.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2013, 2:56 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:24 PM

„Su minimalia mėnesine alga (MMA) tikrai nereikia skubėti, reikia pasižiūrėti, kaip kitais metais keisis ekonominė situacija, įvertinus vidaus vartojimą, kaip keisis vidutinis darbo užmokestis, kaip keisis žmonių realios pajamos, kokie pokyčiai bus įvertinus eksportą, kokia bus ekonominė situacija ES šalyse. Reikia įvertinti, jau dabar mes pradėjome vykdyti tam tikrą ekonominę stebėseną, vykstančius pokyčius Rusijoje.

"Viską darysime blaiviai, pamatuotai ir tik tada priimsime sprendimą“, – ketvirtadienį po susitikimo su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Vyriausybės vadovas tvirtino, kad yra patenkintais šiųmečiais šalies ekonominiais rodikliais, ir tikisi, kad jie kitais metais dar gerės. Tokį optimizmą A.Butkevičius argumentuoja tuo, kad Vyriausybė turi atskirą paketą, kuris turėtų paskatinti greičiau įsisavinti ES skiriamas lėšas, ir taip pat planuojama pradėti įgyvendinti vidaus lygiu tam tikrus investicinius projektus.

ELTA primena, jog Seimo pirmininkė L.Graužinienė yra pareiškusi, kad yra laikas įgyvendinti rinkimų pažadus ir pradėti diskusijas trišalėje taryboje dėl MMA kėlimo iki 1500 litų.

Tuo tarpu profesinės sąjungos pasisako už tai, kad minimali alga būtų keliama 200 litų, iki 1200 litų, ir tai galbūt ne visoje Lietuvoje, o išskiriant regionus, kur atotrūkis tarp minimalios ir vidutinės algos dydžių yra didžiausias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.