Kauno „Akropolis“ nuomininkus stumdo necivilizuotais būdais

Prekybos centre „Kauno Akropolis“ aštrėja patalpų nuomininkų ir nuomotojų konfliktas. „Užsienio kapitalo fondas žlugdo lietuvišką verslą“, - tokį signalą siunčia elektros prietaisų parduotuvę „Elektromarkt“ valdanti bendrovė „Mediashop“, Akropolyje besinuomojanti patalpas.

Parduotuvės neišsitenka patalpas nuomojančiame prekybos centre: "Elektromarkt" jaučiasi stumiama lauk iš Akropolio.
Parduotuvės neišsitenka patalpas nuomojančiame prekybos centre: "Elektromarkt" jaučiasi stumiama lauk iš Akropolio.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

Dec 20, 2013, 7:42 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:14 PM

Anot „Mediashop“ direktoriaus Aleksandro Tumakovo, „Kauno Akropolį“ valdantis užsienio kapitalo fondas, veikiantis per atstovus Lietuvoje, nepaiso prašymų nekeisti sutartyje numatyto patalpų nuomos mokesčio. Ir nuo šių metų pradžios jį padidino beveik dvigubai.

„Tai nepalyginamai daugiau nei mokame už nuomą „Vilniaus Akropolyje“. O parduotuvės apyvarta Vilniuje – dvigubai didesnė“, - sakė A.Tumakovas.

Stumia iš patalpų?

„Kauno Akropolį“ valdo bendrovė „Deka Immobilien GmbH“. Ji atstovauja užsienio nekilnojamojo turto fondą „ WestInvest Gesellschaft fur Investmentfonds“.

Anot A.Tumakovo, šis fondas, veikdamas per atstovus Lietuvoje, jiems pateikė ultimatumą – arba mokėti dvigubai didesnę nei viodurkis rinkoje nuomos kainą, arba per tris mėnesius atlaisvinti nuomojamas patalpas.

„Mediashop“ 2900 kvadratinių metrų patalpas „Kauno Akropolyje“ subnuomoja iš bendrovės „Valbis“. Pastaroji jas valdo pagal 2007 metais sudarytą patalpų nuomos sutartį. Ji galioja iki 2017 metų.

Įsileis drabužių pardavėjus?

Anot A.Tumakovo, ekonomiškai itin nuostolingos nuomos sąlygos galbūt siūlomos dėl to, jog „Kauno Akropolis“ patalpas siekia išnuomoti kitam nuomininkui – drabužių tinklui H&M.

„Užsienio kapitalo fondas, veikiantis per atstovus Lietuvoje, elgiasi taip, kaip nedera sąžiningame versle: atsisako derėtis, bendrauja tik teismuose. Jie nepaiso civilizuotos verslo praktikos ir savo tikslą stengiasi pasiekti bet kokiomis priemonėmis“, - aiškino A.Tumakovas.

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjamas ginčas tarp bendrovės „Valbis“ ir „Kauno Akropolio“ valdytojų.

A.Tumakovo teigimu, „Kauno Akropolis“ yra bene vienintelė bendrovė Lietuvoje, kuri taip elgiasi su savo nuomininkais. Prekybos centras „Panorama“, norėdamas perkelti „Elektromarkt“ parduotuvę į kitą vietą dėl H&M atėjimo, civilizuotai ir sąžiningai susitarė dėl visų sąlygų. Ir „Elektromarkt“ parduotuvė persikėlė į kitą vietą be jokių ginčų.

„Tokia pati verslo praktika buvo taikoma ir Vilniaus „Akropolyje“. Tik „Kauno Akropolyje“ darbo metodai yra išskirtiniai, „buldozeriniai“, - sakė A.Tumakovas.

Esą, tai ne pirmas kartas, kai „Kauno Akropolis“ su nuomininkais bendrauja remdamasis jėgos pozicijomis. 2011 metais „Armitana“, „Lėvuo“, „Danbalt International“ tinklams priklausančios parduotuvės dėl nuomos kainų politikos „Kauno Akropolyje“ buvo paskelbusios streiką.

Ketvirtadienį lrytas.lt susisiekė su „Kauno Akropolio“ valdytojais ir paprašė pakomentuoti situaciją. Tačiau atsakymo dar nesulaukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.