„Švyturio“ aludarių stipendija – Klaipėdos jaunajam talentui

12 tūkstančių litų – tokią stipendiją šiais metais gaus jaunasis

V.Grubliauskas (dešinėje) ir R.Viršilas savo parašais patvirtino, kad bendradarbiaus ir toliau.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Grubliauskas (dešinėje) ir R.Viršilas savo parašais patvirtino, kad bendradarbiaus ir toliau.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 4, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:30 PM

„1874 metais pirklys Reinckė Klaipėdoje įkūrė alaus daryklą. Šįmet minėsime 230 metų jubiliejų. Mes prisimename praeitį, bet žvelgiame į ateitį. Kažkada Klaipėda buvo jaunatviškas miestas -- uostą, lentpjūves, malūnus, mokyklas, teatrą kūrė pakankamai jauni žmonės.

Toks tuomet buvo ir pats Reinckė. Todėl nusprendėme išskirti ir paskatinti tuos, kurių dabarties darbai dar ilgai garsins Klaipėdą“, - sako bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Antradienį jis ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo parašais patvirtino, kad pratęsiama „Švyturio Klaipėdos kilmės fondo“ sutartis.

Šio fondo steigimo sutartis pasirašyta prieš dvejus metus. Nuostatuose teigiama, kad trys centai nuo kiekvieno parduoto „Ekstra“ alaus butelio skiriama paramai Klaipėdoje.

Pernai iš šio fondo Klaipėdos kultūrai ir sportui, socialiniams projektams skirta 711 tūkst. 700 litų. Nors praėjusieji metai alaus gamintojams buvo nelengvi – alaus rinka šalyje sumažėjo 6 procentais, parama Klaipėdai 6 procentais padidėjo.

2011 metais „Švyturys-Utenos alus“ uostamiesčiui skyrė 470 tūkst. lių. Užpernai – 672 tūkst. 400 litų.

Pernykščio R.Viršilo ir V.Grubliausko susitikimo metu gimė dar viena mintis – į fondą rinkti ir po vieną eurocentą nuo kiekvieno užsienyje nuperkamo „Ekstra“ alaus butelio.

Daugiausia lėšų iš fondo tradiciškai atiteko Jūros šventei,„Švyturio“ arenai, krepšinio klubui „Neptūnas“, Klaipėdos pilies džiazo festivalio renginiams, „Švyturio menų dokui“, futbolo klubui „Atlantas“, Metų klaipėdiečių rinkimams.

Taip pat skirta parama ir Lietuvos muzikų rėmimo fondo stipendijoms - paskatinti jaunieji Klaipėdos atlikėjai ir jų pedagogai.

Pirmiausia orientuojamasi į svarbą Klaipėdai tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu aspektais, itin palankiai vertinami ilgalaikiai projektai.

„Švyturys“ išlaiko tradiciją savo iniciatyva garsinti Klaipėdai ir Lietuvai svarbius įvykius. Pernai daug dėmesio skirta Klaipėdos krašto susijungimo su Lietuva 90-mečiui.

Manydami, kad apie šį faktą vis dar žinoma per mažai, aludariai parengė informacinį projektą www.didisalis.lt, kuriame išsamiai ir su daugybe iliustracijų pateikė 1923 metų sausio 15-osios sukilimo eigą ir svarbą.

Pernai sausio 15-ąją „Švyturys“ paskelbė nedarbo pusdienį visiems daryklos darbuotojams, kad jie galėtų dalyvauti šventiniuose renginiuose.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.