Alytuje žvalgytuves pradėjo Izraelio verslininkai

Investicijų ir verslo galimybėmis Alytuje domėjosi Izraelio verslininkai, planuojantys Dzūkijos sostinėje statyti dvi gamyklas. Trečiadienį savo planus jie aptarė su Alytaus miesto savivaldybės vadovais, kurie pristatė investavimo galimybes Alytuje, rašo portalas alytusplius.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-05 13:30, atnaujinta 2018-02-16 16:41

Verslininkas Michailas Kobeltas, atstovaujantis „Strauss group“ kompanijai, jau dešimtmetį dirbantis investicijų srityje, sakė, kad ši kompanija ieško vietos, kur galėtų pastatyti dvi gamyklas - kavos pupelių perdirbimo bei pakavimo įrenginių cilindrų gamybos.

„Mes dedam labai daug vilčių į Lietuvą, į tarpusavio bendradarbiavimą, ir tikimės, kad jau po mėnesio galėsime pasirašyti pirmąsias sutartis. Norime, kad visi procesai vyktų greitai, todėl planuojame, kad naujosios gamyklos jau po metų galėtų būti pastatytos. Izraelis į Lietuvą žiūri kaip į gamybos partnerę“, – sakė M. Kobeltas.

Pasak M. Kobelto, Alytaus miestas yra patrauklus savo geografine padėtimi, kuri esą palengvintų gaminių eksportą į Europos Sąjungos šalis, Rusiją, Ukrainą.

Į reikalingą įrangą planuojama investuoti apie 3-5 milijonus litų, gamyklų statybai – lėšų reiktų dar daugiau.

Planuojama, kad projekto pradžioje bus sukurta apie 15-25 darbo vietos. Tačiau ateityje darbuotojų skaičius išsiplėstų iki 400-500.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.