Didės ir Kauno biudžeto pajamos, ir skolos

Kauno tarybos nariai po dvi valandas trukusių svarstymų patvirtino 793 mln. litų miesto biudžetą, iš jų 60 mln. litų bus skolintos lėšos. Padidinus skolinimosi limitą šiemet su bankais planuojama pasirašyti paskolų sutarčių dėl 46,5 mln. litų.

Didžioji dalis šių lėšų numatoma išleisti naujo Panemunės tilto statybai.<br>Nuotr. iš archyvo
Didžioji dalis šių lėšų numatoma išleisti naujo Panemunės tilto statybai.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 6, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:47 PM

Didžioji dalis šių lėšų numatoma išleisti naujo Panemunės tilto statybai.

Būtent dėl miesto skolų ir įsipareigojimų virė daugiausia aistrų. Tarybos nariai pasigedo aiškumo, kokia iš tikrųjų yra miesto finansinė būklė. Dėl šių neaiškumų Liberalų ir centro frakcijos atstovas Arvydas Garbaravičius net siūlė atidėti klausimo svarstymą kitam posėdžiui.

Savivaldybės finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius paskelbė, kad šių metų pradžioje bendra savivaldybės skola siekė 305 mln. litų.

Už vieną svarbiausių šių metų miesto savivaldybės dokumentą, kuris buvo rengtas du mėnesius, balsavo 28 tarybos nariai iš 37, dalyvavusių posėdyje. Sprendimas priimtas be pakeitimų.

Kauno mero Andriaus Kupčinsko svajonei, kad miesto biudžetas sieks 1 mlrd. litų, turbūt jau nelemta išsipildyti.

„Paskutinis biudžetas litais. Milijardo litų biudžeto reikėtų ne dėl gražaus skaičiaus, o dėl miesto poreikių“, - portalui lrytas.lt sakė A.Kupčinskas. Prie tokios ribos Kauno biudžetas buvo priartėjęs tik kartą ekonomikos pakilimo metais.

Pernai planuota į Kauno biudžetą surinkti 696 mln. litų, tačiau iki tikslo pritrūko beveik 25 mln. litų. A.Kupčinsko nuomone, taip atsitiko dėl nepakankamo visos šalies planuotų mokesčių surinkimo. Vyriausybė Kaunui žada skirti 15 mln. litų dotaciją.

Atkakliai bando parduoti "Stoties turgaus" akcijas

Reikšminga savivaldybės biudžeto dalimi turėtų tapti 7,4 mln. litų, kuriuos tikimasis surinkti į miesto privatizavimo fondą.

Net 3,85 mln. litų viliamasi gauti pardavus 51 proc. bendrovės “Stoties turgus” akcijų.

Tokį sprendimą priėmė miesto taryba.Jas nesėkmingai bandoma parduoti jau dešimtmetį, o pradinė kaina viršijo net 9 mln. litų.

 Daugiau kaip 10 aukcionų neįvyko, nes akcijomis niekas nesidomėjo. Pasak kai kurių tarybos narių, parduodamas paketas neužtikrina valdymo teisės, todėl juo niekas ir nesidomi.

Bendrovė “Stoties turgus” valdo turgavietę netoli Kauno geležinkelio stoties ir pradėtą statyti prekyvietę netoliese, Šiaulių gatvėje. Pastarąjį statinį turbūt tektų nugriauti.

Tarp investuotojams patraukliausių pirkinių Kaune galėtų būti savivaldybės valdoma daugiabučių priežiūra užsiimanti bendrovė “Kauno komunalinis ir butų ūkis”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.