Emigrantai perveda daugiau pinigų, nei Lietuvai skiria ES

2007-2013 metais iš ES struktūrinių fondų Lietuvai skirta daugiau kaip 23 mlrd. litų, arba vidutiniškai 3,28 mlrd. litų per metus. Tuo metu privatūs asmenys, negalutiniais duomenimis, iš užsienio vien 2013 metais į tėvynę pervedė daugiau nei 4,8 mlrd. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 9:06 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:06 PM

Nepriklausomos ekonomikos ekspertės Rūtos Vainienės nuomone, ne visi ES lėšomis finansuoti projektai pasiteisina. Pasak jos, verslo įmonės jau labai aiškiai įsitikino, kad ES paramą verta imti tik tuomet, jeigu įmonė projektą įgyvendintų bet kuriuo atveju, net ir negavusi ES paramos, rašo „Lietuvos žinios“.

„Tik tokie projektai yra gyvybingi. O projektus dariusiųjų vien dėl paramos viltys nepasiteisino“, – teigė R.Vainienė.

Ekonomistės nuomone, ilgainiui ES paramos reikšmė Lietuvai mažės.

„Mūsų emigrantai į Lietuvą perveda jau daugiau pinigų, nei skiria ES. Kažkada ši parama buvo labai reikšminga, bet kuo toliau, tuo jos reikšmė mažės, nes ši paramą turi ir neigiamą aspektą – ji iškreipia konkurenciją, mažina motyvaciją ir kelia kainas“,– nurodė ji.

Lietuvos banko duomenimis, vien 2013 metų sausio-rugsėjo mėnesiais Lietuvą iš užsienio pasiekė 3,72 mlrd. litų privačių asmenų pervedimų. Prognozuojama, kad privačių asmenų perlaidų metinė suma viršys iki šiol didžiausią 2011 metų rezultatą – 4,8 mlrd. litų. „Emigrantų parama svaresnė nei ES“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.