PVM sukčiautojams jau rezgamos pinklės

Europos Komisija (EK), siekdama išaiškinti

Anot A.Šemetos, mokesčių sukčiautojai naudojasi tuo, jog valstybės nesikeičia informacija, todėl būtina bendradarbiauti.<br>R.Neverbicko nuotr.
Anot A.Šemetos, mokesčių sukčiautojai naudojasi tuo, jog valstybės nesikeičia informacija, todėl būtina bendradarbiauti.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-06 15:59, atnaujinta 2018-02-16 15:14

„Nuo tada, kai ES pirmą kartą įvestas PVM, tiekimo grandinė pasikeitė iš esmės. Globalizacija ir elektroninė prekyba atveria naujų galimybių, bet dėl to atsiranda ir naujų rizikos veiksnių.

Sukčiautojai naudojasi skirtingomis įvairių šalių sąlygomis ir informacijos mainų tarp jų stoka. Kad ES galėtų sėkmingai kovoti su PVM slėpimu, ji turi bendradarbiauti su tarptautinėmis partnerėmis. Todėl šiandien Komisija siūlo pradėti oficialų bendradarbiavimą ir prašo tam skirtų derybų įgaliojimų“, - sako A.Šemeta.

Europos Komisija ketvirtadienį pradėjo procesą, skirtą pradėti derybas su Rusija ir Norvegija dėl administracinio bendradarbiavimo susitarimų PVM srityje. Jų tikslas - sukurti tarpusavio pagalbos sistemą, skirtą kovoti su tarptautinio masto PVM slėpimu ir padėti kiekvienai šaliai susigrąžinti jai priklausančią PVM dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.