„Apple“ jau išpirko savo akcijų už 14 mlrd. JAV dolerių

JAV technologijų milžinė „Apple“ nuo sausio pabaigos, kai pateikė investuotojus nuvylusią ketvirtojo praėjusių metų ketvirčio finansinę ataskaitą, savo akcijų jau išpirko už 14 mlrd. JAV dolerių. Tokią informaciją leidinio „The Wall Street Journal“ žurnalistams pateikė bendrovės vadovas Timas Cookas.

T.Cooką labai nustebino po finansinės ataskaitos paskelbimo beveik 9 proc. smukusi bendrovės akcijų vertė.<br>AP nuotr.
T.Cooką labai nustebino po finansinės ataskaitos paskelbimo beveik 9 proc. smukusi bendrovės akcijų vertė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2014, 11:25 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:35 PM

Jis nurodė, kad „Apple“ vadovus „labai nustebino“ sausio 28 d. po finansinės ataskaitos publikacijos beveik 9 proc. smukusi bendrovės akcijų vertė. Tokia situacija privertė „Apple“ valdybą imtis „agresyvių veiksmų“.

Per praėjusius 12 mėnesių įmonė iš viso įsigijo savo anksčiau investuotojams parduotų vertybinių popierių už 40 mlrd. JAV dolerių.

„Tikime „Apple“ sėkme ir tuo, ką šiuo metu darome bei planuojame, – aiškino T. Kukas. – Tai ne tušti žodžiai – nuomonę palaikome ir savo veiksmais“.

Grynasis „Apple“ pelnas 2013 m. spalio-gruodžio mėnesiais siekė 13,07 mlrd. dolerių, pajamos išaugo iki 57,6 mlrd. dolerių. Per šį laikotarpį buvo parduota 51 mln. išmaniųjų telefonų „iPhone“ ir 26 mln. planšetinių kompiuterių „iPad“. Nors kompanijos uždirbtas pelnas viršijo analitikų prognozes, „Apple“ sumažino savo pardavimų prognozę 2014 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.