Ukraina priversta mažinti grivinos kursą

Nacionalinis Ukrainos bankas sumažino grivinos vertę JAV dolerio atžvilgiu 70 kapeikų – iki 8,708 grivinos už dolerį. Apie tai penktadienį informuojama banko svetainėje, praneša „Reuters“.

Nacionalinis Ukrainos bankas sumažino grivinos vertę JAV dolerio atžvilgiu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Nacionalinis Ukrainos bankas sumažino grivinos vertę JAV dolerio atžvilgiu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2014, 11:47 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:31 PM

Ukrainos informacinis portalas „LB.ua“ nurodo, kad oficialus JAV dolerio kursas buvo padidintas pirmą kartą per pastaruosius 1,5 metų. Anksčiau jis buvo keistas 2012 metų liepą – tada grivinos vertė JAV dolerio atžvilgiu taip pat buvo mažinama.

Atpiginus Ukrainos valiutą, jos atžvilgiu pabrango ne tik doleris. Euro kaina kilstelėjo iki 11,75 grivinos, o svaro – iki 14,18 grivinos. Rusijos rublis pabrango iki 25 kapeikų. Beje, ekspertai primena, kad tarpbankinėse rinkose grivina JAV dolerio atžvilgiu pinga jau nuo 2013 metų rudens.

Ukrainos nacionalinis bankas nuo vasario 7 d. taip pat apribojo kai kurias finansines operacijas tarpbankinėse rinkose. Institucija nurodo, kad šis žingsnis yra laikinas ir turėtų padėti stabilizuoti šalies finansų sistemą.

Grivina atpiginta dėl Ukrainos ekonominės krizės. Šalyje mažėja užsienio valiutos ir aukso atsargos, o tai savo ruožtu papildomai silpnina nacionalinę valiutą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.