“Žemaitijos pienas“ perrikiavo darbuotojus (papildyta)

Vienos didžiausių Lietuvoje pieno

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:02 PM

„Žemaitijos pienas“ per „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržą pranešė, kad į bendrovės valdybą išrinkti du nauji nariai – Dalia Gecienė, Remigijus Bieliauskas, o Algirdas Pažemeckas ir Marius Dromantas perrinkti.

Įmonės teisininkas Gintaras Keliauskas BNS sakė, kad abu nauji valdybos nariai yra „Žemaitijos pieno“ darbuotojai. Jis BNS taip pat patvirtino, kad, praėjusio penktadienio stebėtojų tarybos sprendimu valdyboje nebedirbs buvęs Panevėžio statybos tresto valdybos pirmininkas Vygantas Sliesoraitis

„D.Gecienė yra vyriausioji buhalterė, o R.Bieliauskas vadovauja gamybai. Valdyboje buvo trys laisvos vietos, į dvi iš jų išrinkti valdybos nariai“, - sakė G.Keliauskas.

„Žemaitijos pieno" valdyboje taip pat dirba pagrindinis „Žemaitijos pieno“ akcininkas A.Pažemeckas bei pieno perdirbėjos logistikos vadovas Marius Dromantas - abu jie valdyboje dirba nuo 2011 metų gegužės 1 dienos, jų kadencija baigsis 2015 metų balandžio 30 dieną.

„Žemaitijos pieno“ akcininkų susirinkime praėjusį penktadienį buvo planuojama panaikinti įmonės stebėtojų tarybą ir išrinkti naujus valdybos narius. Tačiau pagrindiniams įmonės savininkams balsavus prieš, stebėtojų taryba liko dirbti ir pati iš dalies atnaujino valdybą.

Neoficialiai spėliota, kad „Žemaitijos pieno“ akcininkai išsigando permainų, kadangi į valdybą teoriškai galėjo pakliūti nepriklausomas narys.

Portalas eversus.lt rašė, kad teikti naujo valdybos nario kandidatūrą planuoja investicijų fondas „East Capital“, kuriam 2012 metais buvo pavykę turėti „Rokiškio sūrio“ valdyboje.

A.Pažemeckui priklauso 44,63 proc. bendrovės akcijų. Danutė Pažemeckienė valdo 6,25 proc. „Žemaitijos pieno“ įstatinio kapitalo.

„Žemaitijos pieno“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržoje Papildomajame prekybos sąraše.

Pieno perdirbimo įmonės „Žemaitijos pienas“ stebėtojų tarybos ir valdybos rinkimai lieka Lietuvos banko (LB) akiratyje. LB Reguliuojamos rinkos priežiūros skyriaus viršininkas Vaidas Cibas sako, kad, jo asmenine nuomone, kai kurie įmonės sprendimai prasilenkia su etika. 

„Labai paviršutiniškai pažvelgus į situaciją, su etikos klausimais čia prasilenkiama. Mums reikėtų pasikalbėti su įmonės akcininkais, vadovais, jeigu gausime įgaliojimus pradėti tyrimą, ir išsiaiškinti“, - BNS sakė V.Cibas. 

Jis teigė, kad Lietuvos banko ir „Žemaitijos pieno“ atstovai iki šiol tik susirašinėjo raštu: „Tačiau iki galo netapo viskas aišku“. 

„Žemaitijos pienas“ Lietuvos bankui konfidencialiame rašte bandė paaiškinti, kodėl nepaskelbė valdybos narių kandidatūrų vasario 7 dienos akcininkų susirinkimui, kuriame planuota naikinti stebėtojų tarybą ir išrinkti naują valdybą. Galiausiai pagrindinio akcininko balsais praėjusį penktadienį buvo atmestas siūlymas naikinti stebėtojų tarybą, ir valdyba liko nepakeista. 

Vėliau tą pačią dieną taryba atšaukė iš valdybos vienintelį nepriklausomą narį Vygantą Sliesoraitį ir papildė ją dviem įmonės atstovais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.