Baltarusija įsileidžia iš Vakarų per Lietuvą atgabentą kiaulieną

Baltarusija atšaukė draudimą kiaulienos tranzitui iš Lietuvos. Apie tai pranešė Baltarusijos žemės ūkio ministerijos Veterinarijos ir maisto produkcijos priežiūros departamentas.

Nors draudimas kiaulienos iš Lietuvos tranzitui atšauktas, bus stiprinama kontrolė pasienio su Baltarusija punktuose.<br>V.Balkūno nuotr.
Nors draudimas kiaulienos iš Lietuvos tranzitui atšauktas, bus stiprinama kontrolė pasienio su Baltarusija punktuose.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:24 PM

Taip leista tranzitu tiekti Rusijai gatavą kiaulienos produkciją bei pašarų gamybai skirtas gyvulinės kilmės kiaulienos žaliavas iš Europos Sąjungos (ES) įmonių. Beje, prie kiekvieno veterinarijos sertifikato, lydinčio kiekvieną produkcijos partiją, turi būti nurodyta atžyma apie tai, kad į Rusiją eksportuojama produkcija buvo patikrinta pagal visus reikalavimus.

"Šios garantijos, pateiktos pagal Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos ("Rosselchoznadzor") ir Europos Komisijos Sveikatos ir vartotojų reikalų generalinis direktorato suderintą formą, turi būti patvirtintos oficialiojo šalies-ES narės veterinarijos gydytojo, apiforminusio veterinarijos sertifikatą, parašu, taip pat nurodyti veterinarijos sertifikato rekvizitai", - patikslino departamento atstovai.

Nors draudimas kiaulienos iš Lietuvos tranzitui atšauktas, departamentas pabrėžė būtinybę stiprinti kontrolę pasienio su Baltarusija punktuose.

Kaip jau skelbta, dėl afrikinio kiaulių maro protrūkio Lietuvos teritorijoje, Baltarusija nusprendė nuo sausio 25 d. laikinai apriboti kiaulienos tiekimą ir tranzitą iš šios šalies.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.