Lietuviškam pienui vėl atviri visi keliai į Rusiją

Rusijos federalinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos "Rospotrebnadzor" galutinai atšaukė visus apribojimus pieno produkcijos iš Lietuvos tiekimui.

Rusams praėjusių metų rudenį buvo užkliuvusi lietuviško pieno kokybė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusams praėjusių metų rudenį buvo užkliuvusi lietuviško pieno kokybė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 1:37 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:08 AM

Anot tarnybos šaltinio, Lietuvos įmonės pastaruoju metu ėmėsi priemonių, kad atitiktų Rusijos teisės aktų reikalavimus ir užtikrintų eksportuojamų į Rusiją pieno produktų kokybę bei saugumą.

Rusijos priežiūros institucija, pernai spalio pradžioje įvedusi draudimą pieno produktų importui iš Lietuvos, tvirtino, kad toks sprendimas priimtas dėl nepakankamo maisto produktų saugumo. Tačiau Lietuva ir ES pareigūnai tai vadino politiškai motyvuotu žingsniu.

Vėliau "Rospotrebnadzor" specialistai apsilankė Lietuvoje. Šių metų sausio 23 dieną buvo pranešta, kad Lietuvos pieno produkcija sugrįš į Rusiją etapais.

Šių metų sausį "Rospotrebnadzor" panaikino apribojimus Lietuvos įmonėms "Žemaitijos pienas" ir "Rokiškio sūris", o 2013 m. gruodį - "Pieno žvaigždės" produkcijos importui į Rusijos Federacijos teritoriją.

Vasario pabaigoje tarnyba atšaukė apribojimus eksportuoti į Rusiją savo produkciją dar dviem Lietuvos pieno perdirbimo įmonėms "Šilutės Rambynas" ir "Vilkyškių pieninė".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?