Egipte - nesaugu, turistų mažėja, o pajamų - irgi

Egipto bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo tempai sumažėjo 60 procentų. Pirmąjį šių finansinių metų ketvirtį, lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, BVP augimas sulėtėjo nuo 2,5 iki 1 proc.

Nuolat besitęsiantys neramumai atbaido turistus nuo minčių vykti į Egiptą.<br>"Reuters" nuotr.
Nuolat besitęsiantys neramumai atbaido turistus nuo minčių vykti į Egiptą.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Feb 12, 2014, 10:02 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:35 AM

Šios šalies finansų ministerijos duomenys rodo, kad investicijos į Egipto ekonomiką, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 7,3 procento.

Turizmo sektoriaus ir dujų gavybos pramonės indėlis į šalies ekonomikos prieaugį buvo vienas mažiausių per metus.

Egipto finansų ministras Ahmedas Galalis vasario 10 dieną pareiškė, kad laikinoji vyriausybė ketina palaikyti nacionalinę ekonomiką įliedama į ją 33,9 mlrd. Egipto svarų (apie 4,9 mlrd. JAV dolerių). Tai bus jau antras „skatinamasis paketas“ nuo 2013 metų rugpjūčio. Didžiąją finansinės paramos dalį skyrė Jungtiniai Arabų Emyratai.

Egipto ekonomika per trejus sukrėtimų metus buvo faktiškai sugriauta. Neramumai nesiliovė nuo pat „arabų pavasario“ pradžios. Laikinosios vyriausybės vertinimu, šalies užsienio skola 2013 m. pabaigoje jau buvo pasiekusi 45,8 mlrd. dolerių.

Tuo tarpu ekonomistai, remdamiesi Egipto centrinio banko ir profilinių ministerijų pareiškimais, teigia, kad bendra Egipto užsienio skola siekia 52 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.