Politikei parūpo įstrigę bibliotekos statybos

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, trečiadienį viešėjusi Kretingoje, apžiūrėjo šiame mieste statybose įstrigusią M.Valančiaus viešąją biblioteką.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-02-12 17:57, atnaujinta 2018-02-16 09:57

2006 metais suprojektuotos bibliotekos statyba neužbaigta iki šiol. Statybos darbams jau išleista apie 5 mln. litų. Lėšos jiems buvo skiriamos iš Valstybės investicijų programos. Kretingos rajono savivaldybės vadovai sako, kad bibliotekai reikia dar maždaug 9-10 mln. litų. Jie tikina, kad bibliotekos statyba įstrigo dėl buvusios valdžios klaidų.

„Imantis tokių projektų, kuriems skiriamos didelės Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšos, objektų įgyvendinimą ir jų paskirtį reikėtų pasverti atsakingiau.

Šis projektas nebuvo apgalvotas iki galo. Dabar reikia sulaukti Valstybės kontrolės audito išvadų ir tuomet spręsti dėl tolesnio projekto finansavimo“, – teigia parlamento vadovė.

Seimo Pirmininkė trečiadienį taip pat lankėsi Kretingos Marijono Daujoto pagrindinės mokyklos Rūdaičių pradinio ugdymo skyriuje, susitiko su moksleiviais ir pedagogais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.