„Snoro“ bankroto administratorius pavargo darbuotis

Bankrutuojančio banko „Snoras“ Kreditorių komitetas šiandien pritarė bankroto administratoriaus 66 metų Neilo Cooperio ketinimui pasitraukti iš bankroto administratoriaus pareigų baigiant savo karjerą tarptautinėje konsultacijų bendrovėje „Zolfo Cooper“ ir vėliau šiais metais išeinant į pensiją.

N. Cooperis ruošiasi tapti pensininku.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N. Cooperis ruošiasi tapti pensininku.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2014, 12:41 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:17 AM

Kreditorių komitetui pritarus, „Snoro“ bankroto administravimas bus perduotas kvalifikuotam bankrotų administratoriui, kurį patvirtins kreditoriai ir teismas. Artimiausiu metu bus pradėtos naujo bankroto administratoriaus atrankos procedūros pagal patvirtintus banko pirkimų reikalavimus. Iki tol, kol naujasis administratorius bus išrinktas ir jo kandidatūrai pritars Kreditorių komitetas bei teismas, N.Cooperis ir toliau eis banko bankroto administratoriaus pareigas ir kartu su konsultantų komanda toliau vadovaus pagrindinio banko turto pardavimui ir bankroto procesų administravimui.

„Šiandienos sprendimas reziumuoja praėjusiais metais pradėtus pokalbius su pagrindiniais sprendimų priėmėjais „Snoro“ bankroto procese, tuomet buvo sutarta, kad aš pasitrauksiu tinkamu metu 2014-iaisiais. Atsižvelgiant į iki šiol pasiektą pažangą, sutarėme, kad šiuo metu yra tas laikas. Šiame bankroto procese pasiekėme puikių rezultatų, sėkmingai sugrąžinome reikšmingą sumą banko kreditoriams, netrukus planuojame užbaigti dar kelių pagrindinių banko aktyvų pardavimą.

Šie dveji metai man buvo nepaprastai įdomūs ir pilni naujų iššūkių, didžiuojuosi visos komandos darbu bei pasiektais laimėjimais. Dabar laukiu meto, kada galėsiu savo įžvalgomis ir rekomendacijomis pasidalinti su naujai paskirtu specialistu, kuris tuomet galės užbaigti likusį banko bankroto procesą“, – teigia N.Cooperis.

Pasak „Snoro“ kreditorių komiteto pirmininkės – Indėlių draudimo fondo vadovės Aurelijos Mažintienės, N.Cooperio atsistatydinimas nėra netikėtas. Anot jos, per kiek daugiau nei dvejus metus į banką susigrąžinta beveik 2 mlrd. litų turto, tęsiamos teisminės bylos Lietuvoje ir užsienyje.

Anot jos, netrukus numatoma baigti „Finastos“ pardavimą bei pasistūmėti parduodant paskolų portfelį – tuomet užsienio konsultantų poreikis, išskyrus teismus, sumažės.

Po to, kai perduos savo oficialias pareigas naujai paskirtam „Snoro“ bankroto administratoriui ir vėliau pasitraukęs į pensiją N.Cooperis galės konsultuoti naujai paskirtą banko bankroto administratorių, jei tam iškils poreikis.

Per savo karjerą N.Cooperis vadovavo bankroto procedūroms daugiau nei 30 valstybių visame pasaulyje, šiuo metu jis yra vertinamas kaip vienas labiausiai patyrusių tarptautinių bankroto administratorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.