“Snoro“ bankroto administratorius toliau derėsis su estais

Likviduojamo „Snoro“

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:24 AM

N.Cooperis pranešė, jog buvęs potencialus investuotojas Estijos „Borges Equity Partners“ iš konkurso pašalintas po to, kai Lietuvos banko paprašė nutraukti vertinimo procedūras.

Lietuvos banko valdybos pirmininko patarėja Rima Kaziliūnienė BNS patvirtino, jog Lietuvos bankas „Borges Equity Partners“ prašymu nutraukė bendrovės prašymo įsigyti „Finastą“ vertinimą.

„Galutinį sprendimą dėl „Finastos“ pardavimo priėmėme po diskusijų su Kreditorių komitetu, pateikėme rekomendacijas, kokiu būdu banko kreditoriams būtų naudingiausia užbaigti „Finastos“ pardavimo sandorį“, – pranešime spaudai praneša „Snoro“ bankroto administratorius. 

Anot N.Cooperio, sandorį planuojama baigti iki šių metų balandžio pabaigos - iki šio termino „LHV Group“ yra suteiktas Lietuvos banko leidimas įsigyti „Finastą“. „Finastos“ grupės pirkėjas iki sandorio užbaigimo dar turės gauti Latvijos reguliuotojo ir Lietuvos susijungimų rinką prižiūrinčių institucijų patvirtinimus.      

N.Cooperio teigimu, Lietuvos bankas „Borges Equity Partners“ prašymu nutraukė šios bendrovės vertinimo procedūras dėl leidimo įsigyti „Finastos“ bankinės grupės įmones Lietuvoje.

„Lietuvos banko leidimas yra būtina sąlyga siekiant įsigyti „Finastą“, todėl derybos su „Borges Equity Partners“ buvo nutrauktos“, - teigiama pranešime.

„Borges Equity Partners“ prašymą įsigyti „Finastą“ pateikė pernai lapkritį, Lietuvos bankas pateiktus dokumentus turėjo įvertinti iki šių metų vasario 18 dienos.

Anot „Snoro“ bankroto administratoriaus, reikšmingą susidomėjimą „Finastos“ grupe buvo išreiškę 12 potencialių pirkėjų, iš jų 8 buvo pateikę pirminius pasiūlymus, 7 kreipėsi su prašymais į Lietuvos banką dėl leidimo įsigyti „Finastos“ grupę suteikimo. Iš jų tik 3 dalyvių prašymai buvo priimti vertinimui, tačiau leidimas buvo suteiktas tik „LHV Group“.    

Konsorciumas, kurį sudaro LHV bankas bei Rakauskų šeimos ir A.Žabolio sukurta bendrovė „RAZFin“, praėjusių metų rugpjūčio pradžioje jau įsigijo „Snoro“ antrinę įmonę „Snoro lizingas“. Bendra sandorio vertė yra 74 mln. litų, iš jų 67 mln. litų yra bankui grąžintos paskolos ir apie 7 mln. litų - mokestis už akcijas.

Lietuvos investicijų bendrovės „RAZFin“ partneris Alvydas Žabolis sako, jog derybos dėl „Finastos“ grupės pardavimo bus baigtos iki numatyto termino – balandžio 30 dienos.

„Vieno ar kito klausimo negalime įvardyti. Derybas tikimės baigti iki numatyto termino“, – BNS sakė A.Žabolis.

Tarp potencialių „Finastos“ pirkėjų taip pat buvo minimas ir „Finastos“ vadovas Andrius Barštys bei banko vadovų komanda. Dar vienai Estijos bendrovei - „EurEst Capital“ Lietuvos bankas praėjusių metų liepą neleido įsigyti „Finastos“.

„Snoro“ bankroto administratorius anksčiau tikėjosi, kad „Finastą“ pavyks parduoti 2013 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.