Bylą dėl atliekų deginimo gamyklos vainikavo taikos sutartis

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) taikos sutarties pasirašymu baigė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ginčą panaikinti statybos leidimo, išduotą statyti atliekų deginimo gamyklą Vilniuje, Jočionių gatvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 9:25 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:38 AM

Statybų inspekcija kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti kaip neteisėtą Vilniaus miesto savivaldybės administracijos 2013-ųjų rugsėjo 26 d. išduotą leidimą statyti atliekų deginimo gamyklą Vilniuje, Jočionių g., ir laikinai, iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos, sustabdyti šio leidimo galiojimą. Teismas laikinai sustabdė leidimo galiojimą iki įsiteisės teismo sprendimas šioje byloje.

Šiemet sausio 20 d. Vilniaus apygardos administracinis teismas gavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos prašymą patvirtinti tarp šalių sudarytą taikos sutartį ir administracinę bylą nutraukti. Pareiškėjas atsisakė byloje pareikšto prašymo. Atsižvelgdamos į tai, kad Valstybinė energetikos inspekcija patikrino gamyklos projektą ir 2014 m. sausio 14-ąją raštu išreiškė poziciją, kad jis neprieštarauja Statybos leidimo išdavimo metu galiojusiems teisės aktų reikalavimams, šalys konstatavo, kad taip buvo pašalintas sutartyje nurodytas pažeidimas.

Vakar, vasario 12 d. nutartimi teismas nutraukė administracinę bylą ir patvirtino tarp VTPSI, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, Vilniaus visuomenės sveikatos centro ir trečiojo suinteresuoto asmens UAB „Reenergy“ šiemet sausio pabaigoje  sudarytą taikos sutartį. Bylą nutraukus, vėl kreiptis į teismą dėl ginčo tarp tų pačių šalių dėl to paties dalyko ir tuo pačiu pagrindu šalys neturės galimybės.

Pasak VAAT pirmininkės padėjėjos ryšiams su visuomene Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės, nutartis per 7 dienas nuo paskelbimo gali būti skundžiama atskiruoju skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.