Kuo Lietuva vilioja jaunus žydus?

Įspūdinga gamta ir daug žalumos, dažni lietūs ir gana vėsūs orai – dalykai, labiausiai viliojantys karščių nualintus Izraelio turistus atvykti į Lietuvą. Tikima, kad Lietuva galėtų sudominti ne tik kadaise iš Sovietų Sąjungos į protėvių tėvynę išvykusius žydus, bet ir jaunąją kartą. Kuo? Aktyviomis pramogomis, senamiesčiu grožiu, sparčiu internetu, naktiniu gyvenimu?

Ilgus metus Lietuvos kurortai, ypač Druskininkai, džiaugėsi žydų turistų gausa, vėliau šis srautas susitraukė.<br>123rf nuotr.
Ilgus metus Lietuvos kurortai, ypač Druskininkai, džiaugėsi žydų turistų gausa, vėliau šis srautas susitraukė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-13 17:37, atnaujinta 2018-02-16 08:51

Šią savaitę Lietuvos valstybinis turizmo departamentas ir Lietuvos ambasada Izraelyje Lietuvos turizmo galimybes pristatė Tel Avive.

Lietuvos atstovai Izraelio gyventojams pasakojo apie mūsų šalyje išplėtotas sveikatinimo paslaugas, unikalų šalies žydišką paveldą ir Lietuvos inicijuotą pasaulinį virtualų maršrutą „Gintaro kelias“. Izraelio turizmo ministras Uzi Landau patvirtino, kad Izraelis taip pat jungiasi prie pasaulinio „Gintaro kelio“ ir bus jau 14-oji šalis šio unikalaus projekto žemėlapyje.

„Šįkart pajutome jaunosios Izraelio kartos išaugusį susidomėjimą Lietuva ir jos sostine, kurortais, naktinio gyvenimo naujovėmis, pramogomis, interneto sparta, prieinamumu ir net lietumi, kadangi jau šiuo metų laiku oro temperatūra Tel Avive dieną įkaista iki 28 laipsnių karščio.

Be to, nuo praėjusių metų rudens Tel Avivą ir Vilnių jungia nauji tiesioginiai skrydžiai, keleivius vasarą skraidinsiantys net keturis kartus per savaitę. Kelionė į Vilnių trunka 3 su pusę valandos. Patogus susisiekimas bei patrauklus turizmo paslaugų kokybės ir kainos santykis – didžiulis potencialas Izraelio turistų srautams į Lietuvą augti“, – kalbėjo Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Birštono merė ir Lietuvos kurortų asociacijos prezidentė Nijolė Dirginčienė susirinkusiuosius supažindino su poilsio galimybėmis Lietuvos kurortuose ir kurortinėse teritorijose. Didelio svečių dėmesio sulaukė žinomo turizmo temomis rašančio Izraelio žurnalisto Omri Galperin įspūdžiai iš kelionių po Lietuvą bei Lietuvos turizmo verslo atstovų parengti konkretūs pasiūlymai turistams.

Renginio metu Izraelio turizmo verslo ir žiniasklaidos atstovai galėjo ne tik degustuoti gintaro arbatos, gintaro trauktinės ar obuolių sūrio su gintaro rūgštimi, bet ir išmėginti gintaro smilkalus, kremą bei kitus gintaro produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.