Daugiausia siuntų Lietuvą pasiekia iš Kinijos

Siuntų iš užsienio srautas pernai sustiprėjo. "Lietuvos pašto" duomenimis, iš užsienio šalių į Lietuvą jų buvo atsiųsta 16 proc. daugiau nei 2012-aisiais.

Pernai labiausiai augo tarptautinės gaunamosios korespondencijos skaičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pernai labiausiai augo tarptautinės gaunamosios korespondencijos skaičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Feb 17, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:31 AM

Pasak „Lietuvos pašto“ generalinės direktorės Linos Minderienės, pastaruosius kelerius metus daugėja iš užsienio šalių siunčiamų siuntų. „Praėjusiais metais tarptautinės gaunamosios tiek korespondencijos, tiek siuntinių skaičius augo. Tokiems rezultatams labiausiai įtakos turi sparčiai auganti elektroninės prekybos rinka, kuri užsienio šalyse labai išvystyta“, – sako L.Minderienė.

Skaičiuojama, kad praėjusiais metais labiausiai augo tarptautinės gaunamosios korespondencijos skaičius. Palyginti su 2012 metais, tarptautinės korespondencijos pernai buvo gauta 16 proc. daugiau. Taip pat 3 proc. išaugo ir iš užsienio atsiunčiamų siuntinių skaičius.

Daugiausia – 27 proc. – tarptautinių siuntų į Lietuvą atkeliavo iš Kinijos. Toliau rikiuojasi Lenkija, Vokietija, Latvija, Didžioji Britanija ir Honkongas.

Nors šalių, iš kurių dažniausiai siunčiamos siuntos, sąrašas nesikeičia jau kelerius metus, praėjusiais metais į Lietuvą buvo atsiųsta siuntų ir iš tokių egzotiškų šalių kaip Uzbekija, Fidžis, Kuba, Nigerija, Peru, Iranas, Ekvadoras, Kataras, Omanas, Seišeliai, Tanzanija, Mianmaras, Kuko salos ir panašiai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.