Knygų pardavėjai trina rankomis: skaitytojai grįžta

Prekyba knygomis stiebiasi. „Vagos prekybai“ priklausančio knygynų tinklo „Vaga” leidinių pardavimas 2013-aisiais, paluginyio su 2012 metais, padidėjo kone 6 proc.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 12:41 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:20 AM

„Prekybos sėkmei įtakos daro didelė leidinių pasiūla. „VAGOS“ knygynuose knygų asortimentas yra labai įvairus. Tai - vienas iš pagrindinių privalumų, kurį įvertino pirkėjai. Tai juos skatina dar kartą grįžti į knygyną“, - sakė knygynų tinklo „Vaga“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Asta Mikelionytė – Čechovskienė.

Augančiam pardavimui įtakos turi ir įvairios akcijos, sezoniniai išpardavimai bei specialūs pasiūlymai skaitytojams.

Pasak A.Mikelionytės – Čechovskienės, svarbu, kad knyga būtų įvairiems žmonėms patraukli prekė. „Siekiame skatinti skaitymą, šviesti visuomenę bei burti skaitytojų bendruomenę. Žmonėms sudarome galimybę rinktis leidinius atsižvelgiant ne tik į jų turinį, bet ir kainą“, - kalbėjo knygynų tinklo „Vaga“ pardavimų ir rinkodaros vadovė.

Sėkmingai prekybai įtakos padarė ir tai, kad pernai duris atvėrė dar du nauji  „Vagos“ tinklui priklausnatys knygynai. Vienas iš jų įsikūrė verslo parke „Gariūnai“.

Knygynas „Gariūnuose" - tai pirmas toks neįprastas mūsų projektas. Įžengėme į netipinę erdvę. Verslo parke "Gariūnai" ir darbo laikas kitoks,  nei prekybos centruose, ir jo lankytojai - kitokie. Jie gal apskritai nė neužsuka į didžiuosius prekybos centrus.

Vis dėlto esame įsitikinę, kad sau tinkamą tinkamą gali išsirinkti kiekvienas žmogus.  Be to, „Gariūnuose" esančiame knygyne įrengėme  ir laisvalaikio zoną, kur kiekvienas gali prisėsti, pavartyti knygas ir atsipūsti“, - sakė A.Mikelionytė – Čechovskienė.

2013 metų pabaigoje knygynų tinklas „Vaga“ savo veiklą pradėjo ir Vilniaus Centriniame knygyne. 

Knygynų tinklas „Vaga“ įsileido ir kavines. Tokia erdvė yra patraukli jaunimui. Jie ne tik bendrauja, bet ir išsirenka knygų, kurių reikia mokslui, studijoms ar laisvalaikiui. 

 „Planuojame investicijos. Šiemet jų skirsime knygynams atnaujinti ir pertvarkyti, vien per pirmąjį pusmetį ketiname atnaujinti net penkis knygynus“, - sakė A.Mikelionytė – Čechovskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.