Po finansinių duomenų vagystės - simbolinė bauda

Pietų Korėjos finansų reguliavimo tarnybos nubaudė tris mokėjimo kreditinėmis kortelėmis paslaugas teikusias bendroves. Toks sprendimas buvo priimtas dėl šių vaidmens praėjusį mėnesį įvykdytoje didžiausioje visoje Pietų Korėjos istorijoje finansinių duomenų vagystės, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 17, 2014, 9:19 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:34 AM

Bendrovės „KB Kookmin Bank“, „Lotte Card“ ir „NH Nonghyup Card“ bus nubaustos 5 tūkst. 640 JAV dolerių baudomis. Taip pat joms bus uždrausta naujas mokėjimo korteles išduoti tris mėnesius.

Praėjusį mėnesį buvo pavogti daugiau kaip 20 mln. asmenų, t.y. daugiau kaip 40 proc. visų Pietų Korėjos gyventojų, duomenys ir perduoti rinkodaros bendrovėms. Po incidento bendrovių padaliniuose nepatenkinti vartotojai reikalavo panaikinti turimas kreditines korteles ar išduoti naujas.

Pietų Korėjos finansų priežiūros tarnyba (FSC) nurodo, kad trys bendrovės „aplaidžiai vykdė savo teisinius įsipareigojimus – netinkamai prižiūrėjo savo klientų duomenų apsaugą“.

Visi trys įmonių vadovai viešai atsiprašė klientų, o keli direktoriai dėl incidento atsistatydino ar pasisiūlė pasitraukti iš posto.

Pastaruoju metu ypač daugėja kibernetinių puolimų prieš finansines Pietų Korėjos bendroves, nes čia registruojamas vienas didžiausių Azijoje kreditinių kortelių populiarumas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.