Prekių ir paslaugų kokybė Lietuvoje - vis geresnė?

Lietuvos vartotojai įsigyja vis mažiau nekokybiškų prekių ir paslaugų. Apie tai paskelbė Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VTAT) direktorius Feliksas Petrauskas, komentuodamas 2013 metų vartotojų ir verslininkų nuomonių tyrimo rezultatus.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Feb 19, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:34 AM

Pasak VTAT direktoriaus, nekokybiškų pirkinių įsigijusių lietuvių dalis per porą metų sumenko vienu procentiniu punktu (nuo 39 iki 38 proc.). Paslaugų kokybė tuo metu augo sparčiau – nepatenkinamos kokybės paslaugas nusipirkusių vartotojų dalis per dvejus metus sumažėjo nuo 26 iki 19 proc.

„Tai labai geras rodiklis, kuris rodo, kad verslas pradėjo rimtai galvoti apie kokybiškas prekes ir kokybiškas paslaugas, o vartotojai, matyt, per tuos dešimt metų buvo ypač aktyvūs.

Taip verslas, žinodamas savo vartotojų rinką, pabandė atrasti optimalių sprendimų, kad tų nekokybiškų prekių ir paslaugų būtų mažiau“, – aiškino F. Petrauskas.

Tyrimas atskleidė, kad nekokybiškas prekes ar paslaugas įsigiję vartotojai dažniausiai reikalavo pakeisti nekokybiškas prekes – tokį pageidavimą išreiškė 73 proc. apklaustųjų. Atgauti sumokėtus pinigus norėjo beveik trys penktadaliai – 58 proc. – pirkėjų. Dar ketvirtadalis pageidavo pardavėjų atsiprašymo.

Besikreipiančių į vartotojų teisių apsaugos institucijas lietuvių per dvejus metus taip pat sumažėjo 3 proc. punktais – į jas nesikreipę tikino 94 proc. apklaustųjų.

Vartotojai ir verslininkai vieningai teigė, kad patogiausia informavimo apie vartotojų teises forma yra valstybinis transliuotojas – radijas ir televizija bei internetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.