Škotija savarankiškai pradės platinti obligacijas

Škotijos vyriausybei suteikta teisė rinkoms siūlyti savo obligacijų. Šis žingsnis šaliai suteiks papildomų galimybių gauti lėšų, kai nuo 2015 metų ji galės pradėti oficialiai skolintis iš kitų valstybių, pranešė BBC.

Škotija vis labiau artėja nepriklausomybės link.<br>AP nuotr.
Škotija vis labiau artėja nepriklausomybės link.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Feb 19, 2014, 8:57 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:43 AM

Didžiosios Britanijos iždo kancleris George'as Osborne'as sprendimą pavadino svarbia diena Škotijos istorijoje.

Škotijos vyriausybė nurodė, kad norint sėkmingai valdyti visas šalies ekonomikos ir finansų sritis, jai būtina nepriklausomybė.

Pagal 2012 metais pasirašytą vadinamąjį Škotijos aktą, kurio nuostatos įsigalios 2015-aisiais, šalies vyriausybė savo projektams galės skolintis iki 2,2 mlrd. svarų per Didžiosios Britanijos nacionalinį paskolų fondą ar gauti komercinių įstaigų paskolas.

Didžiosios Britanijos valdžia teigė, kad galimybė rinkoms parduoti savo obligacijas suteiks Škotijos vyriausybei šios siekiamą tiesioginę prieigą prie kapitalo rinkų.

Didžiosios Britanijos iždo vyriausiasis sekretorius Danny Alexanderis pabrėžė, jog tai istoriškai svarbus sprendimas, rodantis, kad Škotija gali sėkmingai augti ir klestėti ir būdama Didžiosios Britanijos dalimi.

Nuo 2015 metų šalis galės skolintis iki 2,2 mlrd. svarų bei šias lėšas investuoti į savo ligonines, kelių infrastruktūrą ir kitus projektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.