Į Klaipėdos uostą atplukdytas greitaeigis keleivinis keltas

Klaipėdos uostą penktadienio rytą pasiekė ilgai lauktas krovinys – keleivinis keltas, kurį įsigijo bendrovė „Smiltynės perkėla“. Katamaranas „River Runner 150“ atplukdytas iš Olandijos. Šis 32 m ilgio, 7,20 m pločio ir 6 m aukščio laivas jau šią vasarą plukdys keleivius iš Klaipėdos į Juodkrantę ir Nidą.

Greitaeigis keltas „River Runner 150“ į Klaipėdą atkeliavo iš Roterdamo uosto.<br>E.Petkutės nuotr.
Greitaeigis keltas „River Runner 150“ į Klaipėdą atkeliavo iš Roterdamo uosto.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Feb 21, 2014, 3:06 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:41 AM

Šią naujovę galės išbandyti visi į Kuršių neriją keliaujantys poilsiautojai. Greitaeigiu keltu iki Nidos bus galima nuvykti per dvi valandas. Tikimasi, jog žmonės susivilios galimybe palikti automobilį šiapus marių ir Neringą pasiekti vandens keliu.

37 tonas sveriantis katamaranas pastatytas 1999 metais Olandijoje. Iki šiol jis tarnavo kaip keleivinis keltas, plukdęs žmones iš miesto į miestą.

Nors laivui jau beveik penkiolika metų, tai nepigus pirkinys. Jo kaina siekė 5,5 mln. litų. Papildomai lėšų teks skirti laivui atnaujinti – bus perdažytas jo korpusas, viduje keleivių patogumui įrengta nedidelė kavinė, vietos dviračiams.

Bendrovė „Smiltynės perkėla“ tikisi, kad nauja paslauga paskatins daugiau žmonių palikti automobilius šiapus marių ir į kitą krantą keltis pėsčiomis ar dviračiais. Kelionės šiuo keltu kaina turėtų siekti maždaug 30 litų. Ši suma prilygs kelionei į Nidą dviese automobiliu. Tačiau teigiama, jog keliauti šiuo greitaeigiu keltu smagiau, nes per dviejų valandų kelionę bus galima mėgautis Klaipėdos uosto ir Kuršių nerijos vaizdais.

Žadama, jog keltas iš Klaipėdos ir atgal plauks dukart per dieną. Pasak „Smiltynės perkėlos“ generalinio direktoriaus Dariaus Butvydo, keltas keleivių greičiausiai lauks buvusios senosios perkėlos krantinėje, prie Pilies tilto.

Apie planus vasarotojus plukdyti nauju greituoju keltu prabilta dar prieš dvejus metus, tačiau iš pradžių ketinusi pati statyti laivą, bendrovė galiausiai laivą nusprendė pirkti.

„Pirkti naujesnį pėsčiųjų keltą būtų tekę neišvengiamai, nes kitąmet baigiasi mūsų kelto „Kintai“ naudojimo laikas. Tad turėjome dvi išeitis – pirkti tokį patį kitą arba naujesnį, su didesnėmis galimybės. Šis katamaranas kur kas lengvesnis, sunaudoja kur kas mažiau kuro nei senieji laivai“, - aiškino D.Butvydas.

Jo manymu, investicijos į šį pirkinį turėtų atsipirkti per 7-8 metus.

Kol kas nėra žinoma, kada greitaeigis keltas pradės plukdyti keleivius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.