“Šiaulių bankas“ dairosi pastiprinimo

„ERPB investicija padaryta jau senai, 2005-aisiais, tačiau sunkemtis krizinis periodas prieš 3-4 metus tikriausiai atitolino išėjimo datą.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-24 10:11, atnaujinta 2018-02-16 00:09

Anot Šiaulių banko administracijos vadovo Vytauto Siniaus, sprendimai dėl Šiaulių banko kapitalo didinimo kol kas nėra priimti, o ERPB artimiausiu metu taip pat neketina trauktis iš akcininkų.

„ERPB investicija padaryta jau senai, 2005-aisiais, tačiau sunkemtis krizinis periodas prieš 3-4 metus tikriausiai atitolino išėjimo datą.

Šiuo metu nėra sutarta kažkokių terminų, per kuriuos reikėtų sudaryti sąlygas ERPB pakeisti kažkuo kitu.

Sandoris dėl Ūkio banko aktyvų perėmimo buvo vienas žingsnių, kuris sudaro vis daugiau prielaidų galimiems pokyčiams, tačiau šiai dienai ERPB nėra iškėlęs labai konkrečių ir aiškių tikslų, kaip ir per kiek laiko paruošti banką, kad jis būtų parengtas kažkam įsigyti ar pritraukti kitą investuotoją“, – sakė V.Sinius.

Anot jo, šiuo metu labiau akcentuojama pelninga veikla, kuri leidžia toliau didinti kapitalą ir tokiu būdu sudarant vis daugiau galimybių kalbėtis su tais, kurie galėtų būti strateginiai partneriai arba išpirkti ERPB valdomą akcijų dalį.

„Paskutiniu metu yra vykę susitikimų, kuriuose įvairių šalių fondai domėjosi Šiaulių banku. Šnekame ir pagal tai jaučiame tam tikrus lūkesčius dėl ateityje galimų akcijų emisijų, toks interesas, matosi, yra pagyvėjęs.

Tačiau tie pokalbiai yra labai preliminarūs, jie patys tikriausiai formuoja savo investicijų portfelius ir dairosi įdomesnių akcijų“, – teigė V.Sinius.

Pasak jo, banku domisi ir investicijų fondai, ir potencialūs finansiniai investuotojai. Šiaulių banko vadovo teigimu, investicijomis domisi ne tik Skandinavijos, bet ir kitų šalių fondai.

„Yra susidomėjimo ir iš kitų šalių fondų. Dėl strateginių – nebuvo tokių žaidėjų, kurie būtų tiek strateginiai, kad ateitų kaip naujas akcininkas, ar iš Skandinavijos, ar iš kitų šalių“, – sakė V.Sinius.

Anot jo, Šiaulių bankas svarsto galimybę išleisti naują akcijų emisiją, tačiau kol kas nėra apsispręsta nei dėl jos išleidimo laiko, nei dėl emisijos dydžio.

„Svarstysime dėl didesnės ar mažesnės apimties akcijų emisijos išleidimo. Ar šiais metais, ar kitais bus emisija, sunku pasakyti, tačiau apie tai kalbėsime ir ieškosime tinkamo momento tą veiksmą realizuoti. (...) Jei emisija bus didesnė, tada būtų bandoma pritraukti ir naujų žaidėjų, juo labiau, kad intereso rinkoje yra“, – tvirtino V.Sinius.

2013 metų rugsėjo pabaigoje 19,57 proc. Šiaulių banko akcijų valdė ERPB, 6,24 proc. – Gintaras Kateiva, 5,41 proc. – „Skandinaviska Enskilda Banken“ klientai, 5,12 proc. – „Eglės“ sanatorija. 17 tarpusavyje susijusių akcininkų kartu valdė 43,25 proc. Šiaulių banko akcinio kapitalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.