Maro mainai: Lietuva nebeįsileidžia lenkiškų kiaulių

Lietuva uždraudė kiaulių importą

Afrikinio kiaulių maro užkratas šio mėnesio pradžioje oficialiai patvirtintas ir Lietuvoje, o praėjusią savaitę - Lenkijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Afrikinio kiaulių maro užkratas šio mėnesio pradžioje oficialiai patvirtintas ir Lietuvoje, o praėjusią savaitę - Lenkijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2014, 10:54 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:06 AM

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas pasirašė įsakymą, uždraudžiantį iš Lenkijos įvežti kiaules.

„Tai yra įprasta procedūra, pranešus apie užkrato grėsmę, todėl buvo uždrausta įvežti kiaules“, - sakė Veterinarijos tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickaitė.

Įsakyme nurodyta, kad draudžiama į Lietuvą įvežti kiaules, šernus, termiškai neapdorotą kiaulieną bei neapdorotus pašarus kiaulėms.

Gabenti produkciją draudžiama iš Palenkės vaivadijos, Seinų apskrities, Augustavo apskrities Plaskų, Liepinės ir Štabino valsčių, Sokulkos apskrities, Balstogės apskrities Čarnos Bialostockos, Supraslio, Zabludovo, Michalovo ir Grudeko valsčių bei dar 5 apskričių.

Afrikinio kiaulių maro užkratas šio mėnesio pradžioje oficialiai patvirtintas ir Lietuvoje, o praėjusią savaitę - Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.