Stiprų alų iš rankų mugėse išmuš baudomis

Kaziuko mugėje šiemet stipraus alaus ar sidro turėtų nebelikti. Jei tik Seimas suskubs,

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:47 PM

Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas masiniuose renginiuose ir mugėse siūlo leisti parduoti ir vartoti tik tuos natūralios fermentacijos alkoholinius gėrimus, kurių stiprumas neviršija 7,5 laipsnių, o parodose - 13 laipsnių.

Už pažeidimus iš karto siūloma skirti pinigines - 30-50 litų dydžio baudas ir nebenumatyti įspėjimo.

Parlamentaras Seime įregistravo tai numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas - iki šiol už stipresnio negu leidžiama alkoholio vartojimą parodose ir mugėse baudos nebuvo numatytos.

Seimas jau yra uždraudęs parduoti ir vartoti alkoholinius gėrimus sporto renginių metu salėse. Dabar A.Matulas taip pat siūlo numatyti 30-50 litų dydžio baudas už alkoholinių gėrimų vartojimą sporto renginiuose.

Šiuo metu masiniuose renginiuose, mugėse bei parodose galima parduoti natūralios fermentacijos alkoholinius gėrimus, kurių stiprumas neviršija 6 laipsnių, o parodose - jeigu jų stiprumas neviršija 13 laipsnių.

Seimas praėjusią vasarą mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietose uždraudė prekiauti alkoholiniais kokteiliais, alumi, alaus mišiniais su nealkoholiniais gėrimais, sidru, kurių stiprumas didesnis negu 7,5 laipsnių, o mažmeninės prekybos vietose – ir alkoholiniais kokteiliais, alumi, alaus mišiniais su nealkoholiniais gėrimais ir sidru, išpilstytais į didesnę negu vieno litro tarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.