Pirma kurs koncepciją, o paskui rengs reikalingus darbuotojus

Valdžia pagaliau atsikvošėjo: kuriamas planas, kaip parengti šaliai reikalingų specialybių darbuotojus. Tiesa, kol kas jokių bent šiek tiek aiškesnių detalių nėra, vien abstraktūs postringavimai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 3:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:10 PM

Anot premjero Algirdo Butkevičiaus, šioje srityje bendradarbiaus verslas ir ministerijos. Pasak jo, iki šiol ministerijos neveikė išvien.

„Švietimo ir mokslo ministerija disponuodavo informacija, kiek, pavyzdžiui, ruošiama specialistų profesinėse mokyklose, kolegijose ir aukštosiose mokyklose. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žinodavo, koks yra poreikis specialistų, kiek yra naujų darbo vietų sukurta ir kiek turim bedarbių pagal atskiras profesijas.

Ūkio ministerija tiesiog orientavosi, kaip greitai perkvalifikuoti galima specialistus.

Šiandien sutarta, kad turi būti bendra koncepcija, kuri turėtų būti kaip vienas integralas“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, procese taip pat dalyvaus ir verslas, kuris perkvalifikuojamus darbuotojus priims praktikai. Premjeras teigė, jog bus stengiamasi išnaudoti turimas profesines mokyklas, kad nereikėtų steigti naujų.

„Artimiausiu metu bus paruošta koncepcija, kaip mums koordinuoti darbą tarp tų ministerijų, ruošiant kvalifikuotą darbo jėgą, integruojant netgi tas profesines mokyklas, jeigu reikia - greitai perkvalifikuoti Lietuvoje esančius žmones, kurie nori kitokio darbo“, - kalbėjo premjeras.

Trečiadienį Vyriausybėje vyko premjero, socialinės apsaugos ir darbo, švietimo, ūkio ir finansų ministrų bei Lietuvos pramonininkų prezidento susitikimas dėl darbo rinkoje reikalingų specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.