Nyderlanduose - paukščių gripas

Nyderlandų Flevolando provincijos Svifterbanto kaimelyje esančiame paukštininkystės ūkyje nustatytas mažo patogeniškumo H5 paukščių gripo atvejis. Paukščiams pavojingą ligos virusą patvirtinto Nyderlandų centrinis veterinarijos institutas Lelystado mieste.

Daugiau nuotraukų (0)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:23 PM

Kaip praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), virusas nustatytas imant mėginius pagal specialią stebėsenos programą ūkyje, kuriame buvo laikoma 40 tūkst. vištų dedeklių.

Nyderlandų veterinarijos specialistai ėmėsi visų būtinų priemonių, kad sustabdytų paukščių gripo plitimą. Visos paukštyne augintos vištos likviduotos, atlikti valymo ir dezinfekavimo darbai. Aplink protrūkio vietą nustatytos apsaugos ir stebėjimo zonos.

"Mūsų šalies paukščių augintojams norėtųsi dar kartą priminti, kad, prasidedant pavasarinei migracijai, naminius paukščius reikėtų laikyti dengtuose aptvaruose, saugoti juos nuo kontaktų su laukiniais. Ne mažiau svarbu saugoti ir pašarus, kad jų neužterštų praskrisdami laukiniai paukščiai, taip pat reikėtų nenaudoti vandens iš atvirų telkinių“, – perspėjo VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjo pavaduotojas Artūras Šimkus.

A.Šimkaus teigimu, iškilus bent menkiausiam įtarimui dėl pasikeitusio auginamų paukščių elgesio, jų laikytojai turėtų nedelsiant kreiptis į privačius veterinarijos gydytojus, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinius padalinus arba informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą nemokamu numeriu 8-800-40403.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.