V.Putinas susirūpino Rusijos ekonomikos padėtimi

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nėra patenkintas silpnu šalies ekonomikos augimu. Jo teigimu, Rusijai būtina pasiekti didesnį įvairių ūkio sektorių aktyvumą. Lietuvos įmonės tai jau pajuto pernai, kai Rusija ėmė gintis nuo importuotojų. 

Vos 1,5-2 proc. - toks Rusijos ekonomikos augimo tempas - tai lyg trypčiojimas vietoje.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Vos 1,5-2 proc. - toks Rusijos ekonomikos augimo tempas - tai lyg trypčiojimas vietoje.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2014, 6:11 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:58 AM

„Negalime tenkintis dabartiniais augimo tempais - 1,5-2 proc. per metus. O būtent tokį ūkio augimą šiuo metu ir prognozuoja vyriausybė“, - sakė V.Putinas.  

Anot prezidento, svarbiausia šalyje palaikyti bendrą makroekonominį tvarumą.

„Šio tikslo siekėme ne vienerius metus, pasiekėme neblogų rezultatų. Būtina ne tik juos išsaugoti, bet ir pranokti. Mums reikia galimybių operatyviai reaguoti į vidaus rinkoje bei užsienyje kylančias grėsmes, kurių apimtys pastaruoju metu nemažėja“, - tai prataręs valstybės vadovas pabrėžė, kad reikia „išlaikyti žemą infliacijos lygį“.

„Svarbu kurti naujus pramonės plėtros stimulus, steigti naujas apdirbamosios pramonės įmones, remti mažąsias ir vidutinio dydžio bendroves, gerinti verslo ir investicijų klimatą“, - aiškino V.Putinas.

Mūsų šalies ekonomistai į Rusiją eksportuojančioms įmonėms taip pat siunčia įspėjamuosius signalus. 

Pasak banko DNB analitikės Indrės Genytės-Pikčienės, Rusija yra viena kertinių eksporto rinkų ne tik Lietuvos, bet ir Vakarų gamintojams. 

„Rusijos ekonomikoje susikaupė rimtų problemų. Jos ūkiai beveik neauga. Stengdamasi apginti savo gamintojus, Rusija importuotojams taiko įvairių apribojimų. Tai daroma pasitelkus ne tik administracines, bet ir monetarines priemones“, - kalbėjo I.Genytė – Pikčienė.   Pavyzdžiui, Rusijos Centrinis bankas pernai leido nuvertėti rubliui, - lito atžvilgiu jis atpigo kone penktadaliu. Todėl Rusijoje suprastėjo ir mūsų maisto pramonės bei žemės ūkio įmonių konkurencingumas, palyginti su vietos gamintojais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.