Investuotojai pagerbė verslą ir jo pagalbininkus

Didžiausius investuotojus vienijanti asociacija „Investors‘ Forum“ trečią kartą įvertino tuos, kurie, jos akimis, labiausiai prisidėjo prie Lietuvos investicinio klimato ir verslo aplinkos gerinimo.

"Danske Bank" generaliniam direktoriui G.Galvanauskui įteiktas "Metų investuotojo 2013" prizas.<br>V.Balkūno nuotr.
"Danske Bank" generaliniam direktoriui G.Galvanauskui įteiktas "Metų investuotojo 2013" prizas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:11 AM

Tradicinėje „Investors‘ Forum“ metinių apdovanojimų ceremonijoje įvertintas bankas „Danske Bank“, pelnęs Metų investuotojo 2013 titulą. Atsakingiausia 2013 metų įmone pripažinta bendrovė „Lesto“, o apdovanojimą už geriausią metų sprendimą verslo aplinkai gerinti pelnė Aplinkos ministerija.

Nugalėtojai išrinkti vertinant 47 paraiškas.

Metų investuotojo titulas šiemet „Danske“ bankui suteiktas už investicijas kuriant naują paslaugų centrą Lietuvoje, aukštos kvalifikacijos reikalaujančių darbo vietų kūrimą bei glaudų bendradarbiavimą su mokslo įstaigomis.

„Tokios investicijos - tai ir Lietuvos pripažinimas. Tokios investicijos reklamuoja Lietuvą užsienyje“, - sakė atsiimdamas apdovanojimą „Danske Bank“ prezidentas Gintautas Galvanauskas. Jam „Investors' Forum“ skulptūrėlę įteikė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Į naująjį jungtinių paslaugų centrą bankas investavo 22,7 mln. litų, sukūrė 316 naujų darbo vietų. Čia daugiausiai įdarbinti neseniai aukštąsias mokyklas baigę, nedidelę darbo patirtį turintys jaunieji specialistai, siekiant juos kuo geriau integruoti į darbo rinką bei suteikti reikiamų įgūdžių ir gebėjimų. Į Metų investuotojo apdovanojimą taip pat pretendavo bendrovės „Boen Lietuva“ ir „Biovela“.

Atsakingos įmonės apdovanojimą šiemet pelnė bendrovė „Lesto“. Įvertinta tai, kad įmonė vykdo socialinius ir visuomenės švietimo projektus, taip pat siekiai, puoselėti santykius su klientais, skatinti skaidrumą ir sąmoningą bei atsakingą elektros energijos vartojimą. Apdovanojimą už socialiai atsakingą veiklą taip pat pretendavo gauti „Danske“ bankasir akcinė bendrovė „Lifosa“.

Skulpūrėlę ant Kongresų rūmų scenos atsiėmė „Lesto“ valdybos nariai Dalia Andrulionienė ir Andrius Bendikas.

Geriausiu praėjusių metų sprendimu verslo aplinkai gerinti investuotojai pripažino Aplinkos ministerijos iniciatyva nuo šių metų įsigaliojusį naująjį Teritorijų planavimo įstatymą. Šiuo teisės aktu supaprastintas ir paspartintas teritorijų planavimo procesas. Tai verslui leidžia sutaupyti laiko bei žmogiškųjų išteklių, kas, verslininkų manymu, teigiamai atsilieps šalies investiciniam patrauklumui. Apdovanojimui buvo nominuota ir Vilniaus miesto savivaldybė už oro bendrovės įsteigimą bei Valstybinė mokesčių inspekcija.

Planuota apdovanojimą įteikti aplinkos ministrui Valentinui Mazuroniui, tačiau šis šventėje nedalyvavo.

2013 m. verslo žurnalistu išrinktas , žurnalo „IQ“ redaktorius Andrius Matuliauskas. Bendradarbiaujant su Lietuvos žurnalistų sąjunga, šiemet įteikti apdovanojimai ir už verslo investicijų patirties sklaidą šalies regionuose. Apdovanojimas „Investicijų vieta – Lietuva“ skirtas Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ žurnalistei Mildai Ancevičei ir Etaplius.lt žurnalistei Oksanai Laurutytei.

„Kasmet rinkdami nugalėtojus įsitikiname, kad Lietuvoje netrūksta drąsių ir profesionalių, atsakingų ir vizionieriškų verslo, žiniasklaidos bei viešojo sektoriaus atstovų, prisidedančių prie tvarios ir efektyvios ekonomikos kūrimo. Puikus to pavyzdys ‒ metų investuotoju pripažintas „Danske Bank“.

Savo investicijomis jis atveria kelius jauniems specialistams įgyti patirties, kurti karjerą, o drauge ‒ visos Lietuvos ekonomikos ateitį“, ‒ pabrėžė asociacijos „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

„Metiniai „Investors‘ Forum“ apdovanojimai tapo gražia tradicija pagerbti labiausiai prie investicinio klimato gerinimo prisidėjusias asmenybes ir organizacijas. Įvertindami ne tik verslininkus, bet ir valstybės pareigūnus, visuomenę informuojančius žurnalistus, atkreipiame dėmesį, kad visi mes esame glaudžiai susiję tarpusavyje ir privalome drauge siekti valstybės pažangos“, ‒ kalbėjo asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.