Iš „Klaipėdos Smeltės“ į Rusiją išsiųsti kroviniai kirto sieną

Praėjusią savaitę kelias dienas

Kol kas iš vilkikų vairuotojų "Klaipėdos Smeltės" vadovai negavo pranešimų apie krovinių sulaikymą pasienyje.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Kol kas iš vilkikų vairuotojų "Klaipėdos Smeltės" vadovai negavo pranešimų apie krovinių sulaikymą pasienyje.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2014, 1:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:54 AM

„Dabar nesidomėjau, neturiu konkrečios informacijos. Esame išsiuntę krovinius, bet jeigu negauname informacijos, tai, matyt, praleidžia be problemų“, - sakė R.Juška.

Rusijai pareiškus pretenzijų dėl produkcijos, gabenamos per „Klaipėdos Smeltę“, Lietuvos Veterinarijos tarnyba kelioms dienoms buvo sustabdžiusi krovą iš įmonės terminalų ir atliko auditą. Penktadienį krovą atnaujinus, R.Juška teigė, kad šią savaitę paaiškės, ar Rusija įsileidžia produktus iš terminalo.

Rusijos tarnyba anksčiau pranešė aptikusi 200 tonų neteisėtai atgabentų žuvų iš Vietnamo, bet įtariama, kad iš viso per „ Klaipėdos Smeltę“ reeksportuota apie 500 tonų.

„Klaipėdos Smeltė“ perkrauna šaldytas žuvis, vištieną, kitą mėsą iš JAV, Pietų Amerikos, Šiaurės Europos - ši produkcija siunčiama į Vidurinę Aziją, Baltarusiją, Ukrainą ir kitas šalis.

Maisto produktai sudaro tik apie 1 proc. visos Klaipėdos uosto krovos. Pernai per uostą krauta 235 tūkst. tonų šaldytų maisto produktų - 0,47 proc. visos uosto krovos, o vien „ Klaipėdos Smeltė“ perkrauna apie 190 tūkst. tonų.

Klaipėdos uostas, kuriame veikia apie 40 terminalų, pernai perkrovė 33,4 mln. tonų įvairių krovinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.