Po audros Klaipėdos uoste vėl kraunami didieji laivai

Po savaitgalį siautėjusio stipraus vėjo, kurio gūsiai vietomis siekė iki 32 m/s, Klaipėdos uosto darbas grįžo į įprastas vėžes, teigia uosto vadovai. Per pastarąją parą į uostą įvesta ir iš jo išvesta 20 laivų.

Po savaitgalį šėlusio stipraus vėjo į Klaipėdos uostą vėl gali įplaukti didžiausi krovinių vežėjai.<br>E.Petkutės nuotr.
Po savaitgalį šėlusio stipraus vėjo į Klaipėdos uostą vėl gali įplaukti didžiausi krovinių vežėjai.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-17 14:44, atnaujinta 2018-02-15 08:51

Šeštadienį siautėjęs šiaurės vakarų vėjas sekmadienį pradėjo rimti. Visiškai atnaujinus laivybą buvo pradėta dirbti su didžiuliais, ilgesniais kaip 200 m, laivais. Sekmadienį, anksti ryte išvestas 244,15 m ilgio konteinervežis „MSC Alexa“, leista įplaukti ir pabaigti krovą 183 m ilgio tanklaiviui „Sti Larvotto“.

„Stipriausiai vėjas įsismarkavo naktį iš penktadienio į šeštadienį. Laivų kapitonai buvo įspėti pasirūpinti papildomais švartavimo lynais ir pasiruošti saugiam stovėjimui prie krantinių, kol praeis ciklonas. Kai kurie laivai dėl saugumo iš uosto buvo išvesti laukti jūroje, o pasibaigus audrai, jie sugrįžo baigti krautis. Incidentų uoste per audrą neužfiksuota, net ir ribojant laivybą, keltai, linijiniai ro-ro laivai dirba pagal įprastus grafikus, laikinai, kelioms valandoms nekėlė tik senosios Smiltynės perkėlos keltas“, – informavo uosto kapitonas Adomas Alekna.

Sekmadienio rytą prie 8–9 krantinių pakrauti metalo granulių buvo prišvartuotas 228,99 m laivas „United Fortune“. Prie 4 krantinės stovi prišvartuotas 224 m ilgio laivas „Coal Pride“, 104 krantinės – 200 metrų ilgio balkeris „Saga Fortune, pirmadienio rytą prie 67A krantinės prišvartuotas 225 m ilgio balkeris „Ince Anadolu“, prie 5-osios ruošiamasi prišvartuoti 225 m ilgio balkerį „Peace Bright“.

Prognozuojama, kad vėjuoti orai iš pajūrio dar nesitrauks, pirmadienį dieną vėjas turėtų vėl sustiprėti iki 24 m/s.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.