Verslininkus nuo Rusijos gelbės 200 mln. litų

Jeigu sutriktų eksportas į Rusiją, užsienio prekybos skatinimui būtų skiriama 200 mln. litų, teigia Premjeras Algirdas Butkevičius.

Jeigu sutriktų eksportas į Rusiją, užsienio prekybos skatinimui būtų skiriama 200 mln. litų, teigia A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jeigu sutriktų eksportas į Rusiją, užsienio prekybos skatinimui būtų skiriama 200 mln. litų, teigia A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2014, 9:55 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:45 AM

„Buvome susitikę su visais ministrais ir po to atskirai dar su finansų, su ūkio ministru kalbėjome, kad jie pagal savo sritis atliktų analizę ir pateiktų pasiūlymus, kaip padėti verslui. Ir galiu šiandien pasakyti, kad esame numatę skirti eksporto skatinimui, jeigu atsirastų tam tikrų problemų, 200 mln. litų ir ta suma ateinančią savaitę jau bus patvirtinta“, – interviu „Žinių radijui“ sakė A.Butkevičius.

Premjeras patikino, kad eksporto ir importo situacija į Ukrainą stebima.

Ministras Pirmininkas pripažino apie šiuo metu esančius eksporto trukdžius, tačiau to nedetalizavo, nes esą vėliau atsiranda įvairių spekuliacijų, jautrių reakcijų.

„Stengiamės labai operatyviai reaguoti į tuos trikdžius ir išsiaiškinti, ar jie yra vienadieniai ir kokios jų priežastys“, – pabrėžė jis.

Praeitą savaitę pasirodė informacija, kad stringa kroviniai Klaipėdos uoste, su problemomis susiduria ir šalies vežėjai. Premjeras sakė, jog apie tai turi naujienų, tačiau jų neatskleidė.

2013 m. Lietuvos eksportas į Rusiją sudarė 19,8 proc. viso Lietuvos eksporto. Tuo tarpu Lietuvos importas iš Rusijos sudarė 29,22 proc. viso Lietuvos importo ir užėmė pirmą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.